donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

diumenge, 11 de novembre del 2012

TASTA LA MARXA NÒRDICA A BALÀFIA "Gràcies al Gimnàs Royal"

Tot preparant la Caminada de Marxa Nòrdica de diumenge 18 de novembre de 2012
i en col.laboració AECC delegació de Lleida
En el seu recent llibre sobre el Nòrdic Walking  Tiina Arrankoski i Tuomo Kettunen han detallat la evidència de com, el 1966, Leena Jääskeläinen, una professora d'educació física a l'Escola de Viherlaakso (Hèlsinki) introduieix el "caminar amb bastons d'esquí" en les classes dels estudiants. Amb això va donar a conèixer els beneficis que podia suposar per les i els joves la mobilització fins al 90% dels músculs del cos.
Quan Leena va ingressar a la Facultat d'Educació Física a la Universitat de Jyväskylä, ella va continuar promovent el que avui es coneix com el Nordic Walking , recomanant l'ús dels pals com a eina en les classes d'educació física, així com el desenvolupament d'una sèrie d'exercicis amb bastons.
La decisió de portar el Nordic Walking més enllà del sistema educatiu, a disposició del públic en general, es va produir en la dècada de 1990 amb la tasca de Tuomo Jantunen , director del Suomen LATU (Associació Central per Esports Recreatius i Activitats a l'aire lliure).  
Des de llavors hi hagut una sèrie de persones a Finlàndia, entre elles el president de INWAAki Karihtala (exvicepresident d'Exel ),  Matti Heikkilä (Vierumäki Sports Institute),  Sirpa Arvonen  (Suomen LATU )  i Marko Kantaneva, entre altres, han promogut i desenvolupat el Nòrdic Walking,   i així se'n han pogut beneficiar milions de persones arreu el món. Per tant, el lloc d'honor "d'iniciador" de caminar amb bastons d'esquí en la  seva forma moderna, el  Nordic Walking, és  la   Leena Jääskeläinen, una mestra visionària.