donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimecres, 14 de novembre del 2012

AVUI FEM VAGA

Vaga general, consells bàsics :
1. La vaga ja ha estat convocada pels sindicats. Els treballadors o les treballadores no hem de fer cap tràmit vers l’empresa o l’Estat.
2. No és necessari -ni encara menys obligatori- avisar l'empresa de forma anticipada sobre la nostra voluntat d'exercir el Dret fonamental a la Vaga.
3. No podem ser interrogats sobre la nostra voluntat d’exercir el Dret a Vaga.
4. Participar als actes preparatoris de la vaga és un dret de qualsevol treballador/a: reenviament de correus electrònics amb la convocatòria de la vaga, repartiment de propaganda, participació en assemblees, etc.
5. L'existència i actuació dels Piquets informatius formen part del Dret a vaga i, per tant, són perfectament lícites actuacions com ara informar a d’altres treballadors i treballadores sobre els motius de la vaga, sol·licitar la seva adhesió o demanar fons per a les mobilitzacions.
6. Els “Piquets empresarials” no existeixen; són, simplement, una vulneració d’un dret fonamental. Les empreses no poden fer cap comunicació adreçada a condicionar o coartar el Dret a vaga. Tanmateix, qualsevol represàlia constitueix també una vulneració de Drets Fonamentals.
7. La substitució d’un treballador o treballadora vaguista és acció, a més de repugnant, contrària al Dret fonamental de vaga i comportarà declaració de vulneració de Drets Fonamentals, l'aplicació de sancions administratives i, fins i tot, la consideració d'acció delictiva.
8. Els Cossos i Forces de Seguretat només poden introduir limitacions a l'exercici de vaga -incloent-hi l'acció dels piquets- si es troben davant d'actuacions en el desenvolupament de les quals s'apreciïn indicis de criminalitat. Qualsevol altra forma de procedir, constitueix una vulneració del dret de vaga.
9. Els serveis mínims s'estableixen i són d'obligat compliment per aquells serveis considerats essencials. Per a la resta d’activitats, únicament es pot exigir la satisfacció dels requeriments de seguretat i manteniment.
10. Un dia de vaga suposa un descompte de les retribucions que es generen en aquest temps de treball (salari generat aquell dia i la part proporcional de les pagues extres) i una inversió econòmica per una vida més digna i un futur més just.