donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dilluns, 26 de novembre del 2012

Human Rights. Drets Humans. "L'advocada repon ..." Dona Activa't al Casal


ONU Dones està compromesa amb la promoció dels drets humans de les dones i col · loca la seva realització en el centre del seu treball en totes les àrees temàtiques.Arreu del món, les dones davant violacions múltiples dels seus drets humans - quan no puguin participar en les decisions que afecten les seves vides o reclamar una representació justa política, quan s'enfronten a la discriminació en l'ocupació, quan se'ls nega el dret a la terra i a la propietat, o quan són víctimes de la violència dins de casa. Altres obstacles als drets sorgeixen quan les dones i les nenes no poden anar a l'escola o la consecució de la salut, o són objecte de pràctiques tradicionals nocives.Alhora, els governs de tot el món han dut a terme les obligacions legals de drets humans per lluitar contra les desigualtats de gènere. L'acord internacional clau sobre els drets humans de les dones és la Convenció sobre l'Eliminació de totes les Formes de Discriminació contra la Dona (CEDAW), que també es descriu com la declaració internacional dels drets de les dones. Ratificat per 185 estats membres de les Nacions Unides, CEDAW abasta un consens mundial sobre els canvis que cal dur a terme per tal de fer realitat els drets humans de les dones. Aquest any es compleix el 33 aniversari de l'adopció de la Convenció per l'Assemblea General de l'ONU el 1979.En virtut de la CEDAW, els Estats tenen l'obligació d'eliminar les múltiples formes de discriminació que les dones per raons de gènere enfrontar, no només al assegurar-se que no hi ha lleis que discriminen les dones directament, sinó també assegurant que tots els arranjaments necessaris es posen en el lloc que es que les dones puguin experimentar realment la igualtat en les seves vides. 
                                                               Enfocament d'ONU Dones
Una de les formes principals de ONU Dones treballa per promoure els drets humans de les dones és mitjançant el suport als agents nacionals, en el govern i en la societat civil, pels seus esforços per aplicar la Convenció. L'objectiu de donar suport a les dones de l'ONU en aquest àmbit és triple:

# Facilitant el desenvolupament de marcs nacionals de drets humans, d'acord amb la Convenció, com ara constitucions, lleis i polítiques;
# S
uport a l'aplicació dels actuals marcs de drets humans per ajudar a assegurar l'impacte i realització dels drets
# P
osant especial èmfasi en els grups més vulnerables i marginats, com les dones pobres i indígenes, de manera que els marcs nacionals siguin més inclusives i sensibles a tota la gamma de preocupacions de les dones drets.

Europa Central i Oriental i la CEI

ONU Dones ha treballat amb socis cap a la sensibilització de gènere en les polítiques nacionals dels països de la Comunitat d'Estats Independents, el que resulta en la inclusió de les prioritats de drets de les dones en papers nacionals de desenvolupament d'estratègia a Tadjikistan, Kirguizistan, Armènia, Azerbaidjan, Geòrgia i Moldàvia. Molta feina també s'està fent a la regió per assegurar el dret de les dones a la terra.En Kirguizistan, ONU Dones dóna suport centres d'assessorament jurídic en les set províncies, on les organitzacions locals han prestat assistència i representació legal a milers de dones. En un enfocament de dues puntes, ONU Dones també ofereix formació als tribunals tradicionals en la consideració dels drets de les dones a l'hora de resoldre les disputes sobre la propietat i l'herència.