donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

diumenge, 25 de novembre del 2012

25 de novembre de 2012, dia Internacional per a L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES. Contra la Violència, Ciència !!! Avui també, Eleccions al Parlament de Catalunya

Dones de Ciència :  Rosalind Franklin a l'estructura de l'ADN - probablement la 

descoberta més important en biologia del segle XX-   Maria Pia Cosma,

Mercè Boada i Christiane Nüsslein-Volhard

Reprogramación celular: 

¿una herramienta real de la medicina  regenerativa?



Això ha generat un gran interès en el camp de la medicina regenerativa. Per exemple, aquest tipus de cèl · lules, anomenades "cèl · lules mare pluripotents induïdes" (IPS) poden ser utilitzades en el tractament de moltes malalties. Però és això realment possible? Què hem de tenir en compte amb aquest enfocament? Els científics també han descobert que la reprogramació de cèl · lules adultes pot ocórrer de forma natural en el cos, però encara no entenem per què passa això i, més important encara per als objectius de la medicina regenerativa, com succeeix.
 Les cares de la nostra ciència: Mercè Boada 


 Christiane Nüsslein-Volhard
Christiane va nèixer a Magdeburg, Alemanya, 1942,  és una bioquímica, biòloga molecular i genetista alemanya guardonat amb el Premi Nobel de Medicina o Fisiologia l'any 1995.
 Els seus treballs es desenvolupen, fonamentalment, en el camp de la influència de la genètica sobre el desenvolupament embrionari del fetus. Al costat d'Edward Bok Lewis i Eric Wieschaus van identificar en la Drosophila melanogaster, anomenada popularment com a mosca del vinagre, una sèrie de gens que determinen l'evolució dels diferents segments de l'animal i decideixen la seva conversió en organismes especialitzats, aplicant-se perfectament en la gènesi humana. Al costat de Wieschaus aconseguí identificar els 40.000 cromosomes d'aquesta mosca mitjançant el microscopi òptic, i van concloure que dels 20.000 gens de la Drosophila melanogaster 5.000 són importants i 140 essencials.


Les aportacions de Rosalind Franklin a l'estructura de l'ADN - probablement la descoberta més important en biologia del segle XX-  van ser menystingudes per l'equip de Watson i Crick que -finalment- va guanyar el Premi Nobel sense ella. Per sempre més els seus noms han d'anar junts cada cop que en fem esment !!!