donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dilluns, 5 de novembre del 2012

Mati Ortiz, d'origen mexicà però assentada des de ben petita a Sabadell, és una de les components de l’equip olímpic de Waterpolo Femení que va guanyar la medalla de plata a Londres.

Ella diu: “Quan fas un esport en equip, les alegries es multipliquen, però quan tens un mal moment l’equip et recolza i t’anima
La medalla olímpica no ha estat el seu primer èxit esportiu. Gràcies al Club Sabadell i al Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat del Vallès, la Mati ha anat perfeccionant la seva tècnica. Amb tan sols 3 anys, els seus pares ja la van apuntar a piscina, i amb 10 va preferir jugar a Waterpolo que fer natació.
Des de aquell moment, la competitivitat per guanyar partits ha estat un dels trets que la caracteritzen, però això si, una competitivitat sana i esportiva que també ha compartit amb el seu equip. Un grup de noies que no només són companyes a la piscina, sinó que també són amigues. Tant en els bons moments com als dolents, l’equip s’ha mantingut unit i això fa que es creï un sentiment molt arrelat difícil de trencar.
Amb un horari molt estricte, la Mati dedica la major part del seu temps a entrenar. Quan no està dins de l’aigua, aprofita per anar a la universitat a seguir els seus estudis de Periodisme a Bellaterra. Per ara la seva professió és l'esport, però sap que aquest té una data de caducitat. Les dones que juguen a Waterpolo solen mantenir-se a l’elit fins als 30 anys, moment en què han de fer un gir en la seva vida professional, ja que poques són les que continuen vinculades al món de l'esport.