donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

divendres, 4 d’octubre del 2013

INICI DE CURS 2013/2014 a Balàfia

DONA, QUÈ POTS FER?? ...
 L'Associació de Dones de Balàfia (dba) és una organització sense ànim de lucre, formada per dones de totes les classes socials, algunes amb una titulació acadèmica,  d'altres no, totes treballem per millorar l'estatus de les nenes, adolescents i dones, influir positivament en la societat, impulsar la formació de les dones al llarg de tota la vida i promoure la cultura de la pau i l'entenimentDes de donabalàfia associació i la vocalia de la dona  de l' AVV de Balàfia apostem per la Igualtat.
En aquest inici de curs volem retre homenatge a Maria Elena Maseras Ribera  especialment coneguda per ser la primera dona a l’estat espanyol que es va matricular en estudis de Medicina i per tant a accedir a les aules universitàries. Aquest fet és insòlit per a una dona en el segle XIX.
El 1872 ingressa en la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona després d’haver finalitzat els seus estudis de batxillerat. Part de la seva família va seguir el seu camí i també es matricularen en la carrera de medicina. La seva acollida a les aules va ser des d’un principi ben acceptada.
Sis anys més tard, el 1878, va finalitzar el primer cicle de la carrera i va demanar examinar-se del grau de llicenciatura, però pel fet de ser dona i cursar estudis de grau superior va causar un gran enrenou i la burocràcia va aturar durant tres anys el procés. Finalment el 19 de juny de 1882 obtingué el permís i el 25 d’octubre s’examinà i obtingué en aquesta prova la qualificació d'excel·lent. Abans, l'any  1849, s'explica que Concepción Arenal és va  disfrazar d'home per a  poder estudiar Dret a la Universitat de Madrid. 

Totes les opcions acadèmiques possibles segons la teva formació actual.
INFORMA'T
FORMA'T