donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimecres, 2 d’octubre del 2013

Al octubre recordem a Marguerite Catherine Perey col.laboradora de Marie Curie

Va  defensar la seva tesi doctoral en física l'any 1946. Aquesta química francesa, és la descobridora del Franci (Fr) arrel dels seus treballs de purificació del Lantano (La)  i del actini (Ac). Amb la seva formació de química a l'Escola d'Educació Tècnica de París, Marguerite Perey entra al servei de Madame Curie, l'octubre de 1929 com a "beària". Marguerite s'especialitza en el comportament i fraccionament de les terres rares actiníferas. Durant una estada al laboratori del Professor Zeeman a Amsterdam determina l'espectre de Actini. Després de la mort de Marie Curie en 1934, Marguerite continua el seu treball en l'Institut de Ràdio sota la direcció del nou director André Debierne.
 

Francium (Atomic Number 87), the Last Discovered Natural Element
L'any 1939, Marguerite Perey, va trobar un nou tipus de radiació entre els productes de la desintegració radioactiva de l'actini. La radiació va demostrar pertànyer a un element que es comportava de la mateixa manera que un metall alcalí. Per tant, havia de ser l'element número 87, el membre perdut de la família dels alcalinometales. Marguerite Perey (1909–1975) French nuclear chemist), ho va denominar "franci"  en honor al seu país.
"La recerca dels elements"
Isaac Asimov
pàg 159 RBA