donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dijous, 10 d’octubre del 2013

Caminada de Pinyana 2013 : caminada i reivindicació.

Diversos centenars de persones  de Balàfia, de Rosselló i de Lleida han participat a la Caminada de Pinyana 2013, organitzada per les entitats : Esbart Rossellonès, AVV Balàfia, donabalàfia, Centre Excursionista de Lleida, Ateneu Popular de Ponent, Amics de la Seu Vella  i l’entitat Coordinadora de Lleida Camina. La sortida en aquesta edició s’ha fet des de l’Escola de Pinyana i en un ambient festiu ha servit per reclamar la construcció l’Escola de Pinyana que després de 5 anys encara està en barracons. També  s’ha reclamat l’ Institut que els veïns i veïnes del barri de Balàfia consideren imprescindible per als seu jovent.

Amb la presència del regidor Txema Alonso, la caminada ha començat puntualment a les 10:00h, les nombroses famílies, infants inclosos, han enfilat fins el Secà de Sant Pere i després han continuat fins la farinera de Gualda on s’ha pres el camí de servei del Canal de Pinyana. Arribats a l’autovia de Torrefarrera s’ha fet un petit descans i les i els participants han fet un avituallament d’aigua i fruita. Les i els que han volgut fer la caminada curta, 9 km, ham emprés el camí de tornada cap a Lleida fins al Secà. La gent avesada a fer marxa més llarga ha continuat pel camí de Marimunt fins  enllaçar a Torrefarrera amb el camí de servei del Canal.

Arribats al lloc anomenat “Molí Serra” de Rosselló, les i els esforçats caminadors han reposat forces amb coca de sucre i xocolata, gentilesa de l’ Ajuntament de Rosselló en col.laboració amb l’Esbart. Seguidament s’ha reprès el camí de tornada fins a la parada d’autobús del Secà i l’equipament multi esportiu, on s’ha aprofitat per fer uns estiraments per cloure les activitats :  caminada i reivindicació.

La Jornada ha estat un èxit de participació i hem conjugat exercici físic i salut, coneixença del país i la reivindicació veïnal.

Moltes gràcies als i les que hi heu participat !!

Us convidem a les properes  caminades del mes d’octubre :
20 d’octubre amb la I Marxa Contra el Càncer – 
 Terres de Ponent.

27 d’octubre Caminada Down de Lleida