donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dijous, 24 d’octubre del 2013

Ni LOMCE ni LEC ni RETALLADES : VAGA general a l’ ensenyament públic a Catalunya i a tot l’Estat espanyol,



DIJOUS 24 d’octubre s’ha convocat una jornada de VAGA general a l’ensenyament públic a Catalunya i a tot l’Estat espanyol, una jornada de lluita i mobilització en defensa de l’ensenyament públic i que coincideix en el moment en què s’estan elaborant els pressupostos, tant estatals com catalans, que aprofundeixen en unes polítiques sistemàtiques de retallades i austeritat.
En l’actual context de liquidació dels serveis públics i de pèrdua progressiva de drets socials bàsics, el govern del PP i el seu ministre Wert està tramitant la LOMCE, encara en el Senat, sense cap suport ni consens i que suposa un atac sense precedents al sistema d’ensenyament públic i a les llibertats democràtiques.
La LOMCE, com també fa la LEC catalana, proposa un model d’escola antidemocràtica, amb un tipus de direcció jeràrquica i gerencial que restringeix la participació de la comunitat educativa (el Consell Escolar passa a ser només consultiu i ja no seria decisori). En aquest sentit s’obren vies per la introducció al sistema públic de formes privades de gestió i d’organització del treball buscant la individualització de les condicions de treball i de les relacions laborals amb la intenció de reduir la gestió col·lectiva del centre a través del claustre de mestres.
La LOMCE, a més, atempta contra la igualtat d’oportunitats i la cohesió social  ampliant les diferències entre  centres, beneficiant clarament els centres privats-concertats i d’entorns socials afavorits i propiciant que els alumnes amb més necessitats es quedin pel cami.
La LOMCE posa en perill el sistema educatiu català en laminar les competències educatives de Catalunya i posar les bases per aniquilar el sistema d’immersió lingüística que fa més de 30 anys que funciona i que tan bons resultats ha donat com a element de cohesió social.
No podem permetre que es redueixi la inversió en l’educació dels nostres infants i jovent mentre es dilapiden diners públics en bancs, armes i escàndols de corrupció.
Per això fem una crida perquè el dia  24 d’octubre doneu suport a la vaga general d’educació, no portant els vostres fills i filles a l’escola i assistint a les manifestacions convocades per tal de participar en una lluita que afecta tota la comunitat educativa: docents, alumnes, famílies… 
 Per una escola pública de qualitat
Ni LOMCE ni LEC  ni  RETALLADES