donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dijous, 17 d’octubre del 2013

La Marxa de la Ciència inaugurava ahir una nova marea a Madrid : La marea científica. MINUT DE SILENCI PER LA CIÈNCIA

Un miler de científics surten al carrer a Madrid per mostrar el desastre a què els acosten unes retallades que assoleixen el 47%. Un miler de científics de tots els àmbits van recórrer ahir el centre de Madrid per denunciar el desastre de la ciència a Espanya. Ho van fer el dia que el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, avançava que en els pressupostos del 2014 s’incrementarà en 71 milions d’euros la partida d’R+D, minvada en aquests dos últims anys en 2.016 milions. Una gallega d’aigua freda per a les diferents organitzacions que participen a la Carta per la Ciència que durant tota la setmana han intentat donar a conèixer als grups parlamentaris la seva proposta de sortida.
La Marxa de la Ciència inaugurava ahir una nova marea a Madrid, aquesta vegada amb bates blanques i samarretes vermelles, composta per doctorands, becaris i investigadors dedicats a microbiologia ambiental, genòmica o nous materials. Al crit de “El nostre coneixement s’ofega en el ciment”, han partit des del Jardí Botànic fins al Círculo de Bellas Artes. Al seu recorregut van representar com se senten amb el cul a l’aire, com han de pidolar per continuar els seus projectes i l’enterrament de la ciència amb taüts, espelmes i un minut de silenci.
La protesta dels científics va acabar en el Círculo de Bellas Artes on van llegir el manifest de Plataforma Investigacción, una de les convocants: “S’estan assajant noves teràpies contra malalties com la sida, la tuberculosi o el càncer; s’estan desenvolupant superconductors més ràpids, que permetran fabricar ordinadors més potents i lleugers; s’estan dissenyant nous materials que es fan servir en utilitaris, trens, avions o fins i tot naus espacials; s’està treballant en la generació de nous combustibles i sistemes que incrementen la producció agrària”. Però, asseguren, “tota la investigació és en perill per la miopia dels que consideren a la ciència com un luxe, sense entendre que les societats més desenvolupades ho han aconseguit gràcies a la seva aposta per la ciència”.
La Confederació de Societats Científiques d’Espanya (Cosce), la Conferència de Rectors de les Universitats (CRUE) i la Federació de Joves Investigadors (FJI/Precarios) han donat a conèixer aquests dies una proposta de pressupost a tres anys que permetria salvar de la caiguda lliure a la ciència espanyola en els propers tres anys.
El col·lectiu Carta per la Ciència, que representa més de 50.000 investigadors, recolza aquestes idees que pel que sembla no s’han tingut en compte. Proposen quatre punts bàsics: remuntar la retallada pressupostària en R+D des del 2009 (un 47%) en tres anys, augmentant anualment uns 636 milions la inversió pública en ciència; la regularització de les convocatòries de projectes i contractes, ara totes endarrerides ; la supressió de la limitació de contractació de científics, ara limitada a una taxa de reposició del 10%; i la creació de l’Agència Estatal d’Investigació. 
“La falta d’inversió en el sistema R+D es tradueix en la paralització o ralentització de projectes d’investigació, i en l’acomiadament d’investigadors que marxaran a altres països a continuar la seva tasca investigadora. Això provoca el nostre empobriment. Investigadors formats amb els nostres impostos passaran a fer investigacions i descobriments en altres països, i pagarem royalties després per poder gaudir-ne”, van dir els científics en el seu manifest.