donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimecres, 1 d’octubre del 2014

Dia Internacional de la Gent Gran : una manera de reflexionar i vetllar per una vellesa digna i segura

Dia Internacional de la Gent Gran

 

Lleida commemora el Dia Internacional de la Gent Gran. El paer en cap ha presidit el concert que s’ha fet a l’Auditori Municipal Enric Granados, amb el concert d’havaneres amb el grup "Mai és tard". En el marc d’aquesta celebració, l’alcalde ha reconegut l’aportació que el col·lectiu de la gent gran fa a la societat i com, amb la seva vitalitat, el seu esforç i el seu voluntariat, milloren molts àmbits de la vida en moments difícils com els actuals.
El paer en cap, acompanyat de la tinent d'alcalde i regidora de Serveis a les Persones, Montse Mínguez, i la regidora de Participació Ciutadana, Gent Gran i Voluntariat Sènior, Dolors Arderiu, ha lliurat un obsequi als components del grup "Mai és tard".
http://www.paeria.es/cat/ajuntament/noticies.asp?Detall=True&IdNoticia=21163&Dia=-1&Mes=-1&Any=2014&IdDepartament=-1&TextCerca=&Consulta=False&PaginaAnterior=/cat/ajuntament/noticies.asp
L'Assemblea General de Nacions Unides va proclamar el 14 de desembre de 1990 l'1 d'octubre Dia Internacional de la Gent Gran. La comunitat internacional insta d'aquesta manera a reflexionar sobre els reptes socials i polítics que suposa el creixent envelliment demogràfic i proposa vetllar per una vellesa digna i segura. La finalitat d'aquesta jornada festiva i reivindicativa és fer que les persones grans siguin per un dia veritables protagonistes i centre d'interès d'arreu del món, i difondre una imatge més positiva de l'envelliment.
l’Ajuntament de Lleida fa anys que se suma a aquesta celebració. El programa d’actes previst és el següent.
- Acte central: concert d'avui a l’Auditori Municipal del grup d’havaneres " Mai és tard". El grup està format per persones grans i que actuen de forma desinteressada.
- 1 d’octubre a les 12 hores (Saló de Plens Paeria): recepció de l’alcalde a les juntes de les Llars de Jubilats de Lleida.
- 2 d’octubre a les 17 hores (Sala Jaume Magre): Xerrada –presentació del llibre " Prevenció de caigudes i salut física en les persones grans " en col·laboració amb la Fundació Agrupació
La població a Lleida major de 65 anys representa gairebé el 16% del total de la població. La ciutat compta amb un total de 16 Llars i 3 Esplais municipals que compten amb un total de 9.766 socis ( 43.8% de la població major de 65 anys). En les diferents activitats organitzades per la regidoria de la Gent Gran han participar un total de 12.236 persones
La Paeria aposta per oferir serveis per fer més fàcil la vida de la gent gran. Així, actualment, el servei d’ajut a domicili té 846 beneficiaris (264 més que l’any 2013), la teleassistència domiciliària: 2.483 persones usuàries durant 2013 i 3.500 usuaris al 2014 aproximadament.
Altres serveis que s'ofereixen des de l'Ajuntament de Lleida són:
- Serveis de menjador a les llars: disponible a 6 llars on s’han servit 13.511 àpats (amb una mitjana d’assistència diària mitjana de 47,2 persones)
- Menjar sobre rodes: 39 casos
- Pla Individual d’atenció: 1.323 casos i 964 PIA
- Carnet sènior: 5.368. 697 nous carnets durant 2013 (els usuaris gaudeixen de descomptes i avantatges en activitats culturals i esportives).

 Governs, associacions, institucions i totes les persones estan convidades a adherir-se a aquesta commemoració i a involucrar-se al desenvolupament d'una societat apta per a totes les edats.

 La diada representa també una oportunitat per conscienciar la societat sobre l'estat en què es troba la gent gran i els desafiaments i problemes que afronta, així com per promoure accions apropiades per defensar-la i per respectar la seva dignitat i saviesa.