donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimecres, 8 d’octubre del 2014

Jornades Culturals de Tardor a BALÀFIA. US ESPEREM


L'Associació de Veïns de Balàfia en col.laboració amb donabalàfia associació,  Organitzem durant l'any dues Jornades Culturals. La de la primavera, el mes d'abril, per Sant Jordi, que desplega bàsicament activitats artístiques, i una altra a la tardor, normalment el mes d'octubre, que desenvolupa més bé temes referits o relacionats amb la vida associativa i ciutadana. 
En aquesta ocasió hem triat com a punt bàsic o de referència el tema de la Participació com a eina bàsica per al desenvolupament de la Qualitat Democràtica ciutadana, amb la presència de destacades personalitats que a través de diferents Xerrades-Col.loqui intentaran aproximar-nos amb les explicacions dels seus coneixements i experiències en la vessant de llur àrea d'activitat. Totes es celebraran en la Sala de Lectura del Centre Cívic de Balàfia.
Obrirà aquestes Jornades Culturals de Tardor d'enguany, el dijous 9 d'octubre, a les 19.00h, Na Dolors Arderiu i Sabaté, Regidora Delegada de Participació Ciutadana, Gent Gran i Voluntariat Sènior i Regidora de Barri de Cappont. És Enginyera Tècnica Industrial, especialitat de Química Industrial, havent desenvolupat diferents responsabilitats en Qualitat i Fabricació en vàries empreses. També ha col.laborat en diferents centres d'ensenyament professional, dirigint diverses tesis de final de carrera. En el que respecta l'àrea associativa ha estat Vicedegana del Col.legi/Associació d'Enginyers Tècnics Industrials de Lleida. Ens parlarà del tema des de la vessant municipalista.
El dijous dia 16 d'octubre, a les 19:00h, intervindrà Na Paquita Sanvicen i Torné, sociòloga de la UdL, que fou Directora General de la Generalitat de Planificació Lingüística i ara Directora del Centre de Normalització Lingüística de Lleida, que té diferents treballs de recerca realitzats i publicats i que ens parlarà des del punt de vista sociològic del tema.
El dijous dia 23 d'octubre, a les 19:00h, te prevista llur participació en Jordi Giró i Castañer, qui com a President de la Confederació d'Associacions de Veïns de Catalunya (CONFAVC) i basant-se en llur experiència i coneixements dins i fora del moviment ciutadà ens parli del tema des de la perspectiva de l'associaonisme veïnal. 
El mateix dia i tot aprofitant l'avinentesa de llur presència és previst un Encontre Associatiu al que hi són invitats tots els responsables actuals de les Associacions de Veïns de Lleida integrades en la Federació d'Associacions de Veïns de Lleida (FAVL) així com d'altres Entitats socials i culturals com les Cases Regionals. Hi ha una invitació a participar-hi molt especialment adreçada a dirigents històrics del Moviment Veïnal i Ciutadà així com a responsables municipals (regidors), tant actuals com anteriors detentadors d'aquesta responsabilitat dins de l'Ajuntament.  
El dijous dia 30 d'octubre, a les 19:00h intervindrà en les mateixes en Josep Mª Llop i Torné, arquitecte-urbanista per la ETSAB, que ha estat Director del Servei d'Urbanisme tant de Lleida com de Barcelona, Director de varis Programes internacionals sobre urbanisme i desenvolupament humà, Coordinador del Projecte URB-AL de gestió urbanística i control civil, Director del Programa de la ONU sobre Ciutats Intermèdies i actualment és Director de la Càtedra UNESCO de la UdL, i que tocarà el tema des de la visió de llur experiència en la participació en la planificació i desenvolupament urbanístic municipal.
El dijous dia 6 de novembre, a les 19:00h, participa en elles cloent el cicle, en Antoni Siurana i Zaragoza, llicenciat en Ciències Econòmiques per la UB, que ha ostentat responsabilitats a la Cambra de Comerç de Lleida, ha estat Paer en Cap de La Paeria, Ajuntament de Lleida durant 23 anys, ha estat President de la Conferència de Poders Locals del Consell d'Europa, ha propulsat durant el seu mandat el primer Reglament Municipal de Participació així com els agermanaments amb ciutats d'Europa, Amèrica i Àsia, ha estat diputat al Parlament de Catalunya durant cinc legislatures, ha esta Conseller d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya en el Govern presidit pel Molt Honorable Pasqual Maragall i Director d'Aigües de l'Ebre, i ens parlarà des de llur experiència i coneixements sobre la vessant de la participació política ciutadana.
Amés, com a complement a aquesta activitat principal, hi ha d'altres activitats tant culturals com són l'Atelier de Converses en Francès o la presentació de dos llibres d'autors locals (La Sergent Anna Grimm, de Montse Sanjuan, editat per Pagès i La Venganza de Uròboros, de Alain Baena), així com la presetació de l'Associació Cívica SÚMATE, unes xerrades d'una nutricionista sobre cuina internacional, una trobada de Celíacs i Diabètics, una Desfilada de l'Associació de Dones de Mali, un acte de Jocs a la Plaça amb el Club Vòlei Balàfia, o la participació esportiva en les diferents Caminades i les activitats de lleure com el Ball de Diumenge. No ens podem oblidar tampoc que aquest mes han donat començament la majoria dels Tallers de la Vocalia de la Dona i donabalàfia associació, ja que alguns ja ho varen fer el mes de setembre.
    Us hi esperem! 
No en dubteu que la vostra presència permetrà amb tota certesa que aquestes Jornades tinguin la lluentor que es mereixen i al mateix temps extreure tot un seguit de coneixements que les explicacions de cada una d'aquestes personalitats us faran assolir.