donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimarts, 28 d’octubre del 2014

Anem al Teatre :'Nachthexen, les Bruixes de la Nit'

El Centre Teatre l' Escorxador oferirà el proper divendres dia 7 de novembre l'obra de teatre musical Nachthexen, les Bruixes de la Nit' que interpretarà la jove companyia Teatre Nòmada de Lleida formada per alumnes de l'Aula de Teatre de la capital del Segrià. Es tracta d'un musical, escrit i dirigit per Gabriel Solans i Ares Piqué, basat en la història real del regiment 588 de bombardeig nocturn de l’exèrcit rus, conegut com “les Bruixes de la Nit”, un grup de dones que van resistir la invasió nazi durant la Segona Guerra Mundial, lluitant amb els seus avions.
L'entrada a l'obra, que es podrà veure a les 21:30h, al Teatre de l' Escorxador. Val a dir que Nachthexen, les Bruixes de la Nit va ser estrenada al novembre de l'any passat en el marc de la Mostra de Teatre de Lleida i ja s'ha representat en diverses localitats de la demarcació on en general ha tingut molt bona acceptació.

La tàctica utilitzada pel 588.º era el bombardeig de fustigació, l'estratègia és anar als campaments i tots els seus voltants on l'exèrcit alemany es trobava descansant després del dia de lluita, i bombardejar. L'efecte psicològic que produïa en l'exèrcit, i la inseguretat en les files era absolutament eficaç. Va arribar a compondre de 40 equips format per dues aviadores. Van realitzar més de 23 000 vols de combat i van descarregar 3.000 tones de bombes. Va ser la unitat femenina més condecorada de la Força Aèria Soviètica, cada pilot va poder haver volat en més de 1000 missions fins a la finalització de la guerra i vint-i dels seus components van arribar a obtenir el títol d'Heroi de la Unió Soviètica. Trenta dels seus membres van morir durant el combat.
 Pilots from the Russian 586th Women's Fighter Regiment

1 comentari:

nena de vuit anys ha dit...

l'obra va ser molt xula i divertida, em va emocionar molt, en alguns moments també em van caure les llàgrimes.