donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

diumenge, 26 d’octubre del 2014

2014 ANY JOAN ORÓ

Joan Oró Florensa. Nascut a Lleida el 1923, es llicencià en ciències químiques a Barcelona (1947) i el 1952 es traslladà a Estat Units, on es doctorà a la Universitat de Houston i on ha exercit des d’aleshores una intensa activitat de docència. Va ser professor emèrit de Ciències bioquímiques i biofísiques en aquella universitat. Doctor Honoris Causa per la Universitat de Lleida. Data d'investidura: 28 d’abril de 1999. Padrí: Joan Estany i Illa, catedràtic de Producció Animal de la Universitat de Lleida
Entre els seus descobriments destaca la primera síntesi prebiòtica de l’adenina a partir del cianur l’hidrogen; nous mètodes de cromatografia o d’espectrometria de masses, per a l’anàlisi de components orgànics sintetitzats sota les possibles condicions de la Terra primitiva, o en les de les mostres extraterrestres, la contribució de les col·lisions dels cometes amb la terra a l’increment en les nostre planeta de compostos de carboni; una interpretació química, i crítica, sobre la hipòtesi de vida a Mart, etc.
Va col·laborar i dirigir programes d’investigació de la NASA (Apollo i Víking), amb la qual ha col·laborat des de l’any 1964 fins el 1994.
Fundador i primer director del Departament de Ciències Bioquímiques i Biofísiques de la Universitat de Houston. Autor i coautor d’uns trenta llibres sobre bioquímica i investigació espacial i de més de 250 articles científics publicats en revistes especialitzades.
President de la Societat Internacional per a l'Estudi de l’Origen de la Vida (ISSOL), 1989-1993.

 Maqueta de la cara visible de la Lluna, feta per la preparació del progama APOLO de la NASA i propietat de la Fundació Joan Oró, que es troba la Parc Científic i Tecnològic Agroalimantari (PCITAL) de Lleida,  Gardeny.
http://experimentaciolliure.wordpress.com/2014/10/23/despres-de-la-x-reunio-de-divulgadors-de-ciencia-ddd-a-lleida-2014/