donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dissabte, 5 de novembre del 2011

Il corpo delle donne, un documental que denuncia la imatge de les dones a la televisió

EL COS DE LES DONES "Il corpo delle donne" de l'empresaria italiana Lorella Zanardo és el títol del  documental de 25 minuts sobre l'ús del cos de la dona a la televisió. Qüestiona la imatge de la dona que projecta la televisió italiana i analitza el conegut fenomen de les "velinas", dona jove, guapa que triomfa només pel seu atractiu físic, mai per les seves altres qualitats.

L'autora explica i denuncia també que les dones "reals" estan desapareixent de la televisió. La constatació que les dones reals són reemplaçades per una representació de dones grotesca, vulgar i humiliant. La pèrdua ens sembla enorme: la cancel · lació de la identitat de les dones passa sota la mirada de tots i totes, però sense que hi hagi una reacció adequada, ni per part de les dones mateixes. A partir d'aquí, es va obrir camí la idea de seleccionar les imatges televisives que tinguessin en comú la utilització manipuladora del cos de les dones per explicar el que està passant no només a qui mai mira la televisió, sinó a qui la mira, però "no veu ". L'objectiu és interrogar-se i preguntar sobre les raons d'aquesta cancel · lació, un veritable "pogrom" del qual som tots espectadors i espectadores silenciosos. El treball posa també de relleu la cancel · lació dels rostres adults a la televisió, l'ús de la cirurgia estètica per cancel · lar cada petjada del pas del temps i les conseqüències socials d'aquesta programació.