donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimecres, 9 de novembre del 2011

25 de novembre: Dia Internacional de Lluita contra la violència de gènere.

25 de novembre: Dia Internacional de Lluita contra la violència de gènere.
El 25 de novembre va ser declarat dia Internacional contra la Violència cap a la dona en el Ier Trobada Feminista de Llatinoamèrica i del Carib celebrat a Bogotà (Colòmbia) el juliol de 1981.
En aquesta trobada les dones van denunciar la violència de gènere a nivell domèstic i la violació i l'assetjament sexual a nivell d'estats incloent la tortura i els abusos soferts per presoneres polítiques.
Es va triar el 25 de novembre per commemorar el violent assassinat de les germanes Mirabal (Pàtria, Minerva i Maria Teresa), tres activistes polítiques assassinades el 25 de novembre de 1960 a mans per la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana.
Els seus cadàvers destrossats van aparèixer en el fons d'un precipitació. Per al moviment popular i feminista de República Dominicana històricament aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència.
Més informació sobre les germanes Mirabal en l'article: 25 de novembre, homenatge a les Germanes Mirabal per Ana Mariñez Álvarez
El 1999, l'ONU va donar caràcter oficial a aquesta data
El 25 de novembre ... commemoració de la mort de les germanes Mirabal.
El 29 de novembre - Des del Parlament Europeu la diputada Emma Bonino proposa convocar en aquesta data un Dia Internacional de Lluita contra la Mutilació Genital Femenina. més informació
L'1 de desembre Dia Internacional de Lluita contra la Sida
El 6 de desembre marca l'aniversari de la Massacre de Mont-real, quan un home va disparar a 14 universitàries per ser feministes.
El 10 de desembre és la data en què es commemora la signatura el 1948 de la Declaració Universal de Drets Humans.
Amb aquestes dates, el Centre de Lideratge Global de les Dones, CGWL va iniciar fa deu anys la campanya internacional "16 dies d'activisme contra la violència vers les dones"