donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, Xocolatades, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

dimarts, 22 de novembre de 2011

Dona i diferents Rols en la Història. “La societat ha d’esdevenir el motor de canvi a favor de la igualtat”.

El divendres 25 de novembre tindran lloc els actes institucionals a tot catalunya, en els quals es llegirà el manifest consensuat i, posteriorment, es farà un minut de silenci. 

http://www.youtube.com/watch?v=WwJAY2tt5d0&NR=1

“No és utòpic pensar en una societat en la que cap dona hagi de perdre la vida en mans de la seva parella”

Amb una mitjana de 69 dones assassinades en el marc de la parella sentimental, costa molt pensar en que la nostra societat compleix uns mínims paràmetres de justícia, però el balanç des de la Conferència de Beijing fins ara (quinze anys) és prou encoratjador. Les fites aconseguides bàsicament són la incorporació del concepte d’ empoderament de les dones, en un marc de dominació dels homes en els àmbits de poder; i incloure la perspectiva de gènere, relacionat amb la violència de gènere, és a dir, eradicar la idea de que les diferències socials tenen una arrel en les diferències biològiques i posar l’accent en els patrons culturals en funció del gènere.