donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimecres, 7 de setembre del 2011

Sobre ONU Dones


(Organisme Internacional Presentat en aquest mateix bloc el 2 de març de 2011)
El juliol de 2010, l'Assemblea General de les Nacions Unides va crear ONU Dones, l'Entitat de l'ONU per a la Igualtat de Gènere i l'Empoderament de la Dona.
En fer-ho, els Estats Membres de l'ONU van donar un pas històric en l'acceleració dels objectius de l'organització en matèria d'igualtat de gènere i d'apoderament de la dona.
La creació d'ONU Dones va formar part de la reforma de l'ONU, en reunir els recursos i mandats per obtenir un major impacte. Fusiona i seguirà l'important treball de quatre components del sistema de l'ONU, per tal de centrar-se exclusivament en la igualtat i l'apoderament de les dones:
Divisió per al Avançament de la Dona (DAW)
Institut Internacional d'Investigacions i Capacitació per a la Promoció de la Dona (INSTRAW)
Oficina de l'Assessor Especial en qüestions de gènere (OSAGI)
Fons de Desenvolupament de les Nacions Unides per a la Dona (UNIFEM)
Les principals funcions de l'ONU Dones són:
Donar suport a les entitats intergovernamentals com la Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona en la seva formulació de polítiques i estàndards i normes mundials,
Donar assistència als Estats Membres per implementar aquests estàndards, donant quan sigui necessari el suport tècnic i financer adequat per ajudar els països que ho demanin, així com per establir aliances eficaces amb la societat civil, i fer que el sistema de l'ONU rendeixi comptes dels seus compromisos en matèria d'igualtat de gènere, incloent el monitoratge continu dels progressos dins del sistema.

Atenent les Necessitats de les Dones del Món

Durant diverses dècades l'ONU ha fet progressos importants en l'avançament de la igualtat de gènere, incloent els acords històrics com la Declaració i Plataforma per l'Acció de Beijing, i la Convenció per al'Eliminació de totes les Formes de Discriminació contra la Dona (CEDAW ). La igualtat entre els gèneres no és només un dret humà bàsic, sinó que el seu èxit té enormes ramificacions socioeconòmiques. Enfortir a les dones dóna un impuls a les economies florents, a la productivitat i al creixement.
No obstant això, les desigualtats entre els gèneres estan molt arrelades en les societats. Les dones no tenen accés a un treball decent i s'enfronten a la segregació ocupacional ia les diferències en els salaris pel seu sexe. De vegades també se'ls nega l'accés a l'educació bàsica i als serveis de salut. Les dones de totes les regions del món són víctimes de violència i de discriminació i estan mal representades en els processos de la presa de decisions.
Durant diversos anys, l'ONU s'ha enfrontat a serioses dificultats en els seus esforços per promoure la igualtat de gènere en el món, incloent un finançament inadequada i cap motor reconegut que dirigeixi les activitats de l'ONU en matèria d'igualtat de gènere.

ONU Dones ha estat creada per atendre aquestes dificultats. Serà un defensor dinàmic i fort de les dones i de les nenes, atorgant-los una veu poderosa en els àmbits mundial, regional i local.

D'acord amb la visió d'igualtat de la Carta de les Nacions Unides, ONU Dones es consagrarà, entre altres coses, a treballar en pro de:
                  l'eliminació de la discriminació en contra de les dones i les nenes;
                  l'apoderament de la dona, i l'assoliment de la igualtat entre les dones i els homes, com a socis i beneficiaris del desenvolupament, els drets humans, les accions humanitàries i la pau i la seguretat.