donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, Xocolatades, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

dilluns, 26 de setembre de 2011

ANIVERSARI PEL PROGRÈS DE LA HUMANITAT. Afavorir canvis culturals que transformin estructures i models androcèntrics

                                        Estiu de 1851 SINGER patenta a Boston la Màquina de cosir ...
                                     Han passat 160 anys (1851 - 2011) i la Imatge és la mateixa.
 El repartiment desigual de la càrrega de tots els treballs entre homes i dones provoca que, malgrat la igualtat formal, persisteixin discriminacions sexistes tant en el mercat laboral com en les interaccions socials i en l’aplicació dels drets de ciutadania. Alguns dels mites i de les certeses que la investigació analitza són:
El mite de la incorporació i de la plena ocupació de les dones al mercat de treball, la doble presència, la triple discriminació de les migrades, la discriminació de les científiques i acadèmiques, la infrarepresentació de les dones a nivell de càrrecs de responsabilitat i de direcció.
                                            HO PODEM FER !!! NOSALTRES PODEM !!!
  El reconeixement de la igualtat de dones i homes davant la llei, els principis de no discriminació per raó de sexe i l’igualtat d’oportunitats establerts en els ordenaments jurídics són avui dia una realitat a la nostra societat, tot i que la seva aplicació és hores d’ara incompleta. Aquest reconeixement de drets no comporta la llibertat plena de les dones i encara hi ha pendent una transformació social que requereix de canvis profunds i complexos a l’àmbit cultural que modifiquin l’imaginari col•lectiu i que deconstrueixin estructures i models patriarcals.
Un dels primers comentaris a les informacions del nostre bloc va ser : " Fins que  no hi haurà igualtat a les tasques domèstiques, no hi haurà igualtat real entre homes i dones".