donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimarts, 7 de maig del 2013

ONU : Objectius de Desenvolupament del Mil · lenni (ODM) : igualtat de gènere global

Objectiu 3: (ODM 3)
Aquest és l'objectiu de la igualtat de gènere global, que abasta la paritat en l'educació, la participació política i l'apoderament econòmic

Eliminar les desigualtats entre els gèneres en l'ensenyament primari i secundari,  en tots els nivells de l'ensenyament abans de finals de 2015.
Indicadors: Aquests inclouen la proporció de dones entre els empleats remunerats en el sector no agrícola i la proporció d'escons ocupats per dones al parlament nacional.
Les dones representen aproximadament el 20 per cent de tots els parlamentaris de tot el món i el progrés cap a la igualtat de representació és lent. Al ritme presenciat durant els últims 15 anys, prendrà prop de 40 anys per arribar a la zona de paritat en els parlaments. 

Font: ONU :Informe sobre els Objectius de Desenvolupament del Mil · lenni de 2012 Gràfic de gènere
On som?
Oficialment a tot el món s'ha aconseguit la paritat de gènere en l'ensenyament primari. La relació entre la taxa d'escolarització de les nenes i la dels homes va augmentar de 91 al 1999 a 97 en 2010, per a totes les regions en desenvolupament (97% cau dins del marge de 3 punts del 100%,  mesura acceptada per la paritat).

La proporció de dones en l'ocupació remunerada fora del sector agrícola ha augmentat lentament des de 35 fins a 40 per cent entre 1990 i 2010. No obstant això, les dones segueixen al mercat laboral de manera desigual als homes, fins i tot tenint en compte antecedents acadèmics i habilitats. A nivell mundial, les dones ocupen només el 25 per cent dels llocs d'alta direcció.
Els esforços de la Dona de les Nacions Unides:
ONU Dones treballa amb els seus socis per a promoure l'educació de les nenes i les dones i superar les barreres a l'educació de les nenes.  La participació i el lideratge polític de les dones avancen i l'apoderament econòmic són dos dels objectius centrals d' ONU Dones. Això abasta des de les iniciatives per aconseguir més dones en la butlleta electoral, així com aconseguir més dones a les urnes. Impulsar la representació proporcional a l'augment del nombre de dones en la política, més transparent la selecció del partit polític, la capacitació de candidates i arribar a més dones a emetre el seu vot, són part dels esforços.
En països de tot el món, les dones en la política són l'enfortiment de la credibilitat de les democràcies a través de la seva participació, un nou impuls a la responsabilitat política, i contribuir a la millora de l'eficiència en la formulació de polítiques a través del que les seves diverses perspectives. A l'Índia, per exemple, a les zones amb els ajuntaments per dones dirigides pel nombre de projectes d'aigua potable va ser de 62 per cent més gran que en els que tenen estan conduïts per homes, mentre que a Noruega, l'evidència mostra una relació directa entre el nombre de dones en els consells municipals i la cobertura de cura de nens que promulguen.