donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dijous, 23 de maig del 2013

28 de maig de 2013 dia Internacional per l' Acció de la Salut de les Dones. "Dones, obesitat i salut: una visió crítica dels discursos dominants"

"Parlem de Dones, obesitat i salut: una visió crítica dels discursos dominants"
Aquest mes de maig i en commemoració del dia Internacional per l' acció per la  Salut de les Dones volem analitzar els discursos dominants sobre l'obesitat que culpabilitzen les dones de la seva silueta ... salut... sobrepes ... i oferir un espai de reflexió a l’entorn del concepte epidèmia de l'obesitat, que han posat damunt la taula en els recents estudis epidemiològics i que han difós els mitjans de comunicació. L'obesitat, l'epidèmia del segle XXI als països desenvolupats. Més de la meitat de les i els catalans pesen més del que seria aconsellable. Per prevenir-ho, cal educar en els bons hàbits alimentaris, començant pels més petits, però sense oblidar els adults i la gent gran. També s'ha de parlar del concepte de clínica de l'obesitat com una eina d’abordatge útil per aprofundir en el tema. 
La qüestió de la mida és d'especial preocupació en particular a les dones perquè la majoria de la gent creu que l'atractiu físic i la bellesa depèn de tenir un cos prim que revela l'esveltesa d'un cos "womans". Com a tal, no és comú que la gent pensi de la dona com a gran atractiu. De fet, en la majoria de les societats, una mida de cos gran, l'obesitat i el sobrepès són factors que no estan d'acord amb la bellesa a llarg termini. Després de tot, en la mesura del Slim és considerat atractiu i no s'ajusta a la bellesa l'obesitat !
Edu3.cat     
                                               
Una experta internacional com la Geneviève Rail, directora del Simone de Beauvoir Institute de la University of Concordia de Montreal (Canadà) i doctora en kinesiologia, ciències de l'activitat física i sociologia. Rail és una reconeguda crítica feminista de les institucions relacionades amb el cos i segueix aproximacions postestructuralistes i postcolonials.