donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, Xocolatades, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

dijous, 16 de maig de 2013

JUANJO GARRA : EXPEDICIÓ al Dhaulagiri ...CRÒNIQUES

Tota aquesta setmana, ha estat de descans actiu obligat, doncs ha arribat un període de  mal temps perllongat al Dhaulagiri, amb neu diària i algun que altre vendaval gratuït. 
Per no deixar rovellar la nostra forma física, hem fet dues excursions intenses i llargues per aconseguir un “pic d’alçada” i guanyar en aclimatació; hem pujat al Coll Francès, per reconèixer l’itinerari de volta cap a la civilització i l’altra sortida al pic de Sita Chuchura.

L’inici de la segona excursió d’aclimatació no presagiava cap ganga, els núvols amenaçaven des del fons de la vall d’una forma inquisidora. El paisatge era atraient, a mig camí entre l’encanteri i lo tètric. Volíem arribar  més enllà dels sis mil m., es per això que dúiem per la primera part de l’ascensió unes sabatilles còmodes per avançar per la morrena de forma ràpida i àgil, alhora, dúiem  carregades les motxilles amb les botes d’alçada, grampons i piolets.

Per fer la bugada, alguns fan servir un sistema enginyós per reaprofitar l’aigua (recurs escàs en aquestes contrades: s’ha de fondre neu i gastar gasolina). Alhora de la dutxa, un cossi gran amb la roba bruta es deposita als nostres peus, així mentre  l’aigua ensabonada flueix pel cos, serveix per fer després la primera ensabonada a la castigada indumentària. A casa imagino el que diran al llegir aquest despropòsit:  que som uns "gorrinos", però necessitat obliga …
                                  TORNEU AMB SALUT !!!