donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimecres, 1 de maig del 2013

1 de maig de 2013. Primer de Maig : Dia Internacional de les i els Treballadors

El 1886 a Chicago (Illinois, EUA), milers d'obrers s'hi declaren en vaga per reivindicar una jornada laboral de 48 hores setmanals i diària de vuit horesDurant una manifestació pacífica, una persona desconeguda va llançar una bomba a la policia que intentava dissoldre l'acte de forma violenta. Això va desembocar en un judici, anys després qualificat d'il·legítim i deliberadament malintencionat, cap a vuit treballadors anarquistes on, cinc d' ells, van ser condemnats a mort (un  es va suïcidar abans de ser executat) i tres van ser reclosos. Foren els anomenats Màrtirs de Chicago pel moviment obrer.
Posteriorment, aquest fet donà lloc a la commemoració del Primer de Maig, originalment per part del moviment obrer i, en l'actualitat, considerat en la gran majoria dels països democràtics (exceptuant els Estats Units, el Regne Unit i Andorra), el Dia Internacional de les  i els Treballadors. La campanya tingué molt d'èxit i, a poc a poc, prengué importància i es consolidà com a jornada de lluita de tot el moviment obrer mundial, més enllà de les tendències i faccions ideològiques. Amb la conquesta de millores laborals i socials, el dia anà perdent càrrega reivindicativa per agafar un caire més festiu i de remembrança.

PROUTES RETALLADES !!!