donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, Xocolatades, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

dilluns, 24 de març de 2014

VII Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida i de la IX Beca de Recerca Cristina de Pizan

 L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, juntament amb el President del Col·legi de Periodistes de la Demarcació de Lleida, Josep Lluis Cadena, i la regidora de Drets Civils, Cooperació i Igualtat de l’Ajuntament de Lleida, M. Rosa Ball, van presidir l’acte de lliurament del VII Premi Mila per a la Igualtat de Gènere a Lleida i la IX Beca de recerca Cristina de Pizan. Noemí Fortón i Miquel Guijalba, Teresa Macià i Josep Carnicé, i Amaia Rodrigo han estat els guanyadors de les diferents categories del VII Premi Mila per a la Igualtat de Gènere a Lleida que convoquen conjuntament la regidoria de Drets Civils, Cooperació i Igualtat de l’Ajuntament de Lleida, i la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya.
Aquest premi té com a objectiu reconèixer aquells treballs periodístics que es distingeixen per fomentar les polítiques de promoció de les dones en tots les àmbits, i forma part de la implementació del II Pla Municipal de Polítiques d’Igualtat de Gènere a Lleida 2011-2014, tot i que la iniciativa parteix del pla anterior. Les bases del premi preveuen la concessió de 1.500 € per al treball periodístic premiat en cada una de les categories.
En aquesta setena edició, els treballs premiats són:
-En la categoria Premsa escrita, "Competir en igualdad", de Noemí Fortón i Miquel Guijalba, publicat al diari La Mañana. Parla de dones i Esport.
-En la categoria Audiovisual, s’han concedit dos premis: un per al reportatge "Els joves i la influència de la cultura audiovisual sexista", de Teresa Macià i Josep Carnicé, emès per TV3, i l’altre per al reportatge "La coeducació com a eina per a la igualtat", d’Amaia Rodrigo, emès per Lleida TV.
Pel que fa a la categoria de Fotoperiodisme, el premi ha quedat desert, perquè en aquesta edició no hi hagut candidatures. I en la categoria Mitjans Digitals, el jurat també ha declarat el premi desert perquè els treballs presentats no reunien els criteris d’investigació i qualitat requerits.
Per altra banda, el Jurat de la IX Beca de recerca Cristina de Pizan va acordar per unanimitat concedir la beca al projecte "Evolució del model femení a les arts escèniques a Lleida 1980-2014", presentat per Maite Ojer Blasi.
El paer en cap, Àngel Ros, ha felicitat els guardonats, el jurat i també els mitjans de comunicació que han publicat els reportatges al voltant de la igualtat de gènere. En aquest sentit, Ros ha apostat per continuar treballant per promoure polítiques d’igualtat de drets efectives des de tots els àmbits. "Aquests treballs, ha dit Ros, han de contribuir a fer desaparèixer les limitacions culturals i educatives que encara la societat s'autoimposa. Els canvis de l'individu i de la societat són importants per aconseguir les transformacions socials, i els mitjans de comunicació, com a transmissors de cultura i opinió, sou col·laboradors necessaris per assolir aquesta evolució cultural imprescindible, que ha d’anar més enllà dels canvis normatius".
Per la seva banda, Josep Lluis Cadena, ha remarcat l’alta qualitat dels treballs presentats en l’edició d’enguany, i ha volgut fer un reconeixement als mitjans d’àmbit local per la seva sensibilitat i la seva implicació en la difusió de la igualtat de gènere.
L’acte de lliurament del VII Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida i de la IX Beca Cristina de s'emmarquen dins dels actes organitzats per l’Ajuntament de Lleida amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones.