donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimecres, 12 de març del 2014

DIUMENGE 16 DE MARÇ...A CAMINAR !!!



  Prevenció del Linfedema
El càncer de mama és el tumor més freqüent en les dones dels països desenvolupats i , a dia d'avui, és un dels tumors més estudiats. La investigació ofereix grans avenços en els tres pilars fonamentals de la teràpia : la cirurgia , la radioteràpia i el tractament sistèmic . Gràcies a aquests avenços s'observa una clara reducció de la mortalitat per aquest tipus de càncer - tot i l'augment de la seva incidència - , i la seva derivació cap a una malaltia de tipus crònic .
https://www.facebook.com/limfelleida.limfelleida?hc_location=event_guest
El tractament del càncer de mama , però, pot comportar uns efectes secundaris importants que afecten la qualitat de vida de les pacients . La tècnica del gangli sentinella ha reduït la morbiditat , incrementant la qualitat de vida , però moltes vegades cal buidar els ganglis de les axil · les, operació coneguda com linfedenectomía , la qual pot provocar un limfedema i un possible dolor a l'espatlla . El limfedema consisteix en l'edema ( inflor ) de l'extremitat superior afectada , que pot adquirir caràcter crònic , i que afecta una de cada quatre dones amb càncer de mama . Aquest trastorn té, a més , l'agreujant de ser socialment invisible .

Clàssicament , el tractament del limfedema s'iniciava quan ja s'havia manifestat l'edema a l'extremitat superior o quan l'espatlla ja no oferia la funcionalitat adequada . Des de 1997, i amb l'objectiu de prevenir el limfedema i les possibles complicacions a l'espatlla en les pacients operades de càncer de mama després de la cirurgia axil · lar , el Servei de Rehabilitació dels Hospitals porten a terme un protocol de prevenció que ofereix a les pacients uns exercicis adequats per prevenir aquestes patologies . Aquest programa estan  a càrrec de fisioterapeutes, i es desenvolupa al voltant d'unes sessions informatives d'educació sanitària per a la prevenció del limfedema . Es tracta de procurar a les pacients no tan sols la curació del càncer de mama sinó també una bona qualitat de vida.
http://limfelleida.wordpress.com/limfelleida/