donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dilluns, 10 de març del 2014

Conferència: “L’ Arteràpia vista amb ulls de Dona”. 19:30 - Centre Cívic de Balàfia. Sala de lectura.

 L'Artteràpia és una disciplina que per objectiu la integració i el desenvolupament emocional de la persona. Sigui quina sigui la circumstància en que visqui, el conglomerat que formi la seva identitat, els símptomes que tingui ...SI VOLEU SABER MÉS ...
Conferència: “L’ Artteràpia vista amb ulls de Dona”.
19:30 - Centre Cívic de Balàfia. Sala de lectura.
 L' art constitueix una forma d’expressió no verbal de la realitat del creador. Tanmateix, no només  representa allò real, sinó que pot canviar-ho, convertint-se en un instrument impulsor o afavoridor de transformacions i canvis de significats. Així, la creació artística capacita a l’individu per l’expressió i el canvi. La teràpia  té com a objectiu principal provocar una transformació davant d’un  desequilibri humà. 

 
Per  tant, l’ Arteràpia constituirà  tota aquella activitat artística que es doni en un context terapèutic, amb la presència d’un arterapeuta, amb la finalitat clara d’implicar-se en un procés de canvi en la persona.
És a dir, es fa servir l’art com a mitjà per a realitzar un procés  terapèutic. Cal destacar la importància de la creativitat i la transformació en el procés artístic, ja  que tal i com exposa Storr (1972), la creativitat és la capacitat de fer que existeixi quelcom de  nou per a la persona.
L’activitat  plàstica resultant és secundària, preval el procés i els efectes  terapèutics que comporten en la persona. Permet l’expressió i la comunicació verbal i no verbal  d’aquells pensaments i sentiments que costen més d’exterioritzar. En aquest sentit, Dalley  (1984) argumenta la forta vinculació de les bases de la psicoanàlisi amb l’arteràpia, explicant  que l’activitat artística proporciona un medi concret, no verbal, a través del qual una persona pot
assolir una expressió al mateix temps conscient i inconscient i  que pot funcionar com un valuós  agent de canvi terapèutic.