donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimecres, 24 d’abril del 2013

Mares als 40: menopàusica amb nens.

Descripció


La fertilitat femenina té una vida limitada: arriba un dia en què els ovaris finalitzen el seu cicle, deixen de funcionar i apareix la menopausa, que, segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), és l’acabament definitiu de les menstruacions.
Generalment, en la majoria de les dones la menopausa s’esdevé entre els 45 i els 55 anys. Però en alguns casos es pot presentar abans, cap als 40 anys: es parla aleshores de menopausa precoç. En d’altres casos pot aparèixer després dels 55 anys: és el que es coneix com a menopausa tardana. Per poder afirmar que una dona ha entrat en la menopausa cal que durant un any no hagi tingut cap menstruació. 



En el 100% de les xerrades a les quals assistim, fan sempre menció al fet que una de les grans avantatges de la menopausa és que ja es tenen els fills grans i amb una mica de sort independitzats.
No obstant això cada vegada hi ha més dones que són mares al voltant dels 40 anys i per tant s'arriba a la menopausa amb infants entre els 7 i els 15 anys amb una freqüència digna de tenir en compte.

En aquests casos una de les alegries de la menopausa, passa a ser una situació molt diferent.
Als 40 anys, en tenir l’ infant moltes dones estan estupendes i plenes d'energia.
Als 50 i en plena menopausa, no sempre és tan divertit. T'has de cuidar més, el teu cos et demana una mica de treva, però no la pots donar per enlloc. Les 2000 cremes que t'has de posar perquè no caigui tot el que accelera clarament a favor de la llei de la gravetat, és pura fantasia, perquè has de fer deures, preparar disfresses, etiquetar roba per a campaments ..... i totes aquestes coses que a altres els queda tan lluny. D'altra banda les que encara tenen avis a mà, poden comptar molt poc amb ells, perquè en general a partir dels 80, excepte envejables excepcions, poca és l'ajuda que et poden brindar, encara que ho intentin. Els avis de 60 que es porten els néts a tot arreu, en aquests casos és ciència-ficció.
L'edat reproductiva de la dona és tan àmplia com que en un marge de 20 anys podem veure fills i néts en una dona de la mateixa edat, però és impossible dur igual.
La realitat és que pot arribar a ser una etapa molt dura per a moltes dones i que en absolut se senten recolzades ni tingudes en compte. En les coses positives, que també n'hi ha, esmentaria l'experiència, el poder adquisitiu que generalment és molt millor i les coses més clares que sempre ajuda en qualsevol projecte. Més recursos personals, que milloren moltes situacions, però no la purament física.
Les cures durant aquesta època de menopausa, han de ser tant o més que en els altres casos, ja que l'esforç és més gran. Per no entrar en detalls dels casos també molt freqüents de monoparentals (mereix capítol a part).
Així que: noies, a cuidar-se passi el que passi. Si no es pot anar al gimnàs durant un temps, almenys cal intentar veure a les amigues de tant en tant, no perdre el contacte amb el món ni esborrar el cinema i coses d'aquestes que feies abans de tenir la criatura. Ningú no t’agrairà  que et converteixis en una mare abnegada i alhora en un ésser avorrit i poc estimulant.
És tan important ajudar trobar-se bé físicament i pal · liar els símptomes de la menopausa amb l'acupuntura, com animar a les dones  a reprendre la seva pròpia vida i mantenir el seu espai propi passi el que passi sense remordiments ni culpabilitats.
Amiga i mare anyenca, menopàusica, treballadora i segur que alguns càrrecs més: la teva vida només la pots viure tu. (L'altre es pot delegar)