donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimecres, 13 de juliol del 2011

Lleida World Extrem. Tot caminant cap al Llac Turkana

"Etiòpia, terra de llegendes on la història es fon amb la llegenda i els somnis."L'atzar va triar aquest paradís per fer néixer la humanitat, són testimoni les nombroses restes fòssils trobats tant a la Vall del Rift com el Llac de Turkana. La història és capriciosa, per això encara avui habiten aquestes terres, escampats a la regió del Riu Omo, les tribus amb forma de vida més primitiva: societats estructurades en clans, governades pel vell sistema de Gran Home, els rituals més ancestrals marquen el pas de la infantesa a la condició d'adult, l'estatus, el matrimoni, cada solstici i una fe que mira cap als avantpassats, perquè són ells, les ànimes, els que regeixen i ordenen el món.
En pocs llocs del món persisteix una forma de subsistència tan íntimament lligada a l'entorn, el clima, la geografia, el riu. Els Karo, els Nyagatom, els Mursi, els Hamer, els Dassanesch són joia de la història, peça del passat avui a punt de desaparèixer perquè el tren del progrés amenaça amb emportar-se'ls per davant al seu pas: Gibe III, la qual serà la presa més alta d'Àfrica, actualment en construcció, passant per alt la constitució etíop, alterarà el cicle natural del Riu Omo, el que fins avui ha marcat el ritme de les collites, de la caça, de la migració i la cerimònia, en definitiva, de la vida dels homes i les dones.Pocs són els homes i dones blancs que han trepitjat les terres del marge oest del Baix Omo, hàbitat de cocodrils, serps, lleons, elefants i centenars d'aus: nosaltres, potser serem dels últims a fer-ho. "
Poques són les notícies que ens arriben de l'equip expedicionari de Lleida World Extrem, en data d'ahir ens deien:  "Ja estem en Adis Abeba! De moment tot surt de meravella, excepte alguns petits detalls, com pagar l'excés d'equipatge, alguna taxa extra ... però d'altra banda, tot ha sortit bé."Tots ens trobem molt bé i de moment només hem fet de viatjar. Hem estat a Istanbul de turisme unes 7 hores a l'espera del vol que ens portaria directes a Etiòpia.
Ara ja estem carregant els 4x4 amb tot el material, tant el portat de casa com l'adquirit aquí. Gairebé no hem dormit en dos dies, així que anem una mica cansats però alegres, amb l'ànim content i ansiós d'emprendre el camí. "
Escriu en Javier Reverte, un dels nostres escriptors de viatges preferits, que a Àfrica tot es complica, fins i tot les coses més senzilles, però que de la manera més inesperada tot s´ acaba arreglant, fins i tot les qüestions més complexes.
Viatjar al sud d´Etiòpia no és fàcil. Allà les carreteres asfaltades són inexistents i els transports públics són escassos i no arriben a tot arreu.  A veure si és trobaran els Mursi, la tribu en la qual les dones es col•loquen un platet decoratiu als llavis?.