donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dijous, 21 de juliol del 2011

L'avenç de la civilització condemnarà a desaparèixer les terres verges al voltant del Riu Omo? ÚLTIMS PASSOS PER ETIOPIA EQUIP LLEIDA WORLD EXTREM

Després de passar la nit en blanc, pendents de noves precipitacions que puguin empitjorar la situació, la pluja ha cessat, fet que ha permès afrontar el dia amb millors expectatives. Amb l'esforç de tot l'equip, amb l'ajuda dels elements més essencials que ofereix la natura, pedres, troncs i l'enginy han aconseguit treure els cotxes embarrancats i continuar la marxa. El dia ha estat més fàcil, sembla que les i  els components es van adaptant al modus vivendi de la zona i superen tots dels contratemps.
L'Arcadi i el Kike  recorregueren la zona per un terreny de selva muntanyosa, de molt millor accés, gaudint dels quilòmetres que anaven deixant enrere i intentant gravar cada instant en les seves retines. Tant l'equip de suport com els nostres corredors van poder compartir moments de comunicació amb la coneguda tribu Surma.
                                                                    Dones Surma 
Els Surma, també anomenats suri, són una tribu seminòmada, els integrants es calcula que són uns 45.000. Resideixen principalment a les selves del sud-oest en un petit reducte a la plana del Sud del Sudan. Les dones surma llueixen discs de carbassa o plats d'argila incrustats en els seus llavis i en les orelles (aquests últims també els homes), que com més gran sigui els permetrà un dot matrimonial més suculenta, normalment es tracta de lliurament de bestiar. Lleida World Extrem, durant aquests dies, viuen en contacte amb aquestes  ancestrals civilitzacions i  poblats. La presència d'uns "bojos" que apareixent corrent, sortits del no-res per a ells no significa cap canvi en un dia rutinari,  com tants altres. La seva ruta segueix rumb nord situant-se ahir a la tarda nit a la població de Bima, una mena de suburbi del poblat principal, zona conflictiva per la seva proximitat amb la frontera del Sudan.Per aquest motiu van estar refugiats per passar la nit en el que podria anomenar  una terrassa d'un bar, com un petit recinte tancat, on van alçar el seu campament. Avui els espera un llarg dia de cotxe fins arribar a la població de Jima, ja bastant al nord i poder així aproximar-se a peus de la presa Gibe III.


SEGUEIX LES NOTÍCIES DE L'EQUIP LLEIDA WORLD EXTREM. ACCEDEIX DIRECTAMENT AL BLOC lleidaextrem.blogspot.com per seguir dia a dia i podràs afegir els teus comentaris.