donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, Xocolatades, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

divendres, 29 d’abril de 2011

POESIA POLÍGLOTA. El 7 de maig US ESPEREM A TOTES I TOTS A BALÀFIA

Amb motiu de la jornada de poesia que estem preparant pel maig, prenem com a introducció el text que la Sta. Montse mostra al bloc de l'Escola Sant Jordi de Lleida: 

Missatge de la Sra Irina Bokova, Directora general de la UNESCO, amb motiu del Dia Mundial de la Poesia 21 març 2010.
L'he traduït fent servir el traductor de Google. I me n'he assabentat des de Leer.es
Tota llengua té la seva poesia i cada ésser humà posseeix les claus de la seva pròpia poètica. El mateix en formes simples o ornamentades, la poesia capta els aspectes de l'experiència humana més difícils de traduir. La poesia expressa l'inefable, que constitueix el fons comú del misteri humà.
En aquest Dia Mundial de la Poesia 2010, recordem que la poesia és un territori universal on els pobles poden trobar mitjançant paraules de tots els colors, ritmes i sons. Paraules que, qualsevol que sigui la llengua de la qual han brollat, van molt lluny a la recerca d'una llum lligada a l'essència mateixa de l'ésser humà, a la dignitat de cada persona.
...
La poesia és una veu que ressona per tot arreu, sense frontera ni barrera. És un mitjà de correspondència, de coneixement i descobriment del proïsme.
Fem d'ella també un nou camí cap a la pau.


US ESPEREM A TOTES I TOTS A BALÀFIA