donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, Xocolatades, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

dilluns, 9 de setembre de 2013

Veniu a veure “Les Bruixes del Pont del Boc de Biterna” el 5 d'octubre de 2013. Balàfia participa

El venir a veure “Les Bruixes del Pont del Boc” és una bona oportunitat de donar un tomb per el bell mig de l’horta de Lleida, compartir el xoperal del Tòfol, amb visitants, actors, artesans, tastar vi i sopes de farigola, olorar i provar herbes curatives, sabons, fruites, etc., tot en mig de balls i música tradicional, però també passejar per el camí vell d’ Albatàrrec, a cavall de les partides Sot de Fontanet i Copa d’Or, amb torxes a les mans il•luminant la fosca nit, per a descobrir el pont del Boc de Biterna, situat sobres les aigües tranquil•les del rierol de “La Femosa”. Assistir a trobades de dones remeieres en aquest pont, dones que cerquen herbes pels seus remeis i curacions, tot esperant que, alguna cosa trenqui els sorolls de la nit. Després, aquestes dones i tots nosaltres anirem de festa al xoperal, on ens esperen el músics per fer ballades, gresca, i passar una bona estona abans de veure com són acusades de bruixes i metzineres, totes aquelles dones sabies que hem conegut, i per culpa de enveges i reconeguts acusadors, són detingudes i jutjades. Durant el judici, veurem i sentirem els testimonis, les acusacions i el veredicte, però nosaltres, el públic també mostrarem la nostra opinió, farem sentir les nostres veus per a tenir-les en compte en la decisió final. Aquests al•licients i altres, són els que podem trobar assistint a la representació de “Les Bruixes del Pont del Boc”.
Per acabar la festa hi ha un sopar medieval, al que tothom s’hi pot apuntar, l’últim any érem uns 300 comensals. Un menú de viandes de l’època amb l’acompanyament dels
músics per fer-nos balls, jocs de malabars i acudits, i així passar una bona vetllada que es sol allargar fins a la mitja nit.
Cada any, hi anem incorporant novetats, ja sigui de nous personatges, o espais, estris,
vestuari, noves degustacions, etc, tot allò que creiem que pot ser adient per millorar la festa.
L’àmplia implicació del veïnat per voler treballar per la festa s’explica, en la necessitat de fer un càsting cada any per triar els actors i actrius que interpretin els diversos personatges de l’obra. Quasi un centenar de persones treballem aquell dia en l’espectacle amb l’entusiasme i dedicació necessaris per aconseguir un bon èxit. Uns, directament actuant, altres donant suport logístic, o senzillament acompanyant a la gran quantitat de gent que han vingut aquests darrers anys. .
Aquest any serà el quart, l’estem preparant des de fa uns quants mesos amb la confiança de superar l’èxit i el nombre de participació dels anteriors i continuar en la nostra tasca de donar a conèixer “El Pont del Boc de Biterna”.

  
                     “Les Bruixes del Pont del Boc”, 
                   el pròxim 5 d’octubre, us hi esperem.