donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, Xocolatades, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

diumenge, 15 de setembre de 2013

“Les Bruixes del Pont del Boc” és una bona oportunitat de donar un tomb per el bell mig de l’horta de Lleida,

“El Pont del Boc de Biterna", era l'estada de les goges i les bruixes del Segrià, cada dissabte celebraven llurs grans reunions al cim del pont i al xoperal de Tòfol. Feien cap a les reunions bruixes de tota la contrada enfilades damunt d'escombres valorades que els feien de cavall. Havent sopat es despullaven nues davant la llar i els fogons i amb uns untets que guardaven dins d'una xicra que tenien sota la llar s'untaven la sotaaixella, deien uns mots estranys, adquirien la facultat de volar i se'n fugien xemeneia amunt. Feien cap a la reunió, que era presidida pel diable sota forma de boc intensament pelut i amb unes banyes enormement grans, assegut en un tinell, sonava un flabiol de so ronc i elles feien un ball rodó al seu voltant.
Text lliure recollit del Costumari Català de Joan Amades. 
 D’aquestes històries doncs, o llegendes es poden trobar de: cavallers i princeses, pirates, mariners, relacionats amb fets naturals, bruixes...us convidem a passar una estona molt divertida el dissabte 5 d'octubre de 2013
...      Fins crear un espai propi on es barregen 
misteri i realitat.
Us esperem !!!