donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, Xocolatades, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

dijous, 21 de febrer de 2013

Recordem que fa 3 mesos : Mª Jesús Prieto-Laffargue va estar investida com a doctora honoris causa de la UdL

"Europa pateix d'una falta d'enginyers per posicionar-se" 
"El món de l'abundància i el de l'escassetat han de confluir". Amb aquestes paraules, l'enginyera superior de telecomunicacions, Mª Jesús Prieto-Laffargue, ha reflexionat sobre la importància de l'enginyeria en la societat actual, que ha definit com una activitat global. En el discurs que ha pronunciat tot just després de convertir-se en doctora honoris causa de la Universitat de Lleida, s'ha servit d'aquest argument per parlar de la necessitat d'augmentar el nombre d'especialistes d'aquest àmbit al continent europeu.
Prieto-Laffargue, ha estat la primera dona en assumir responsabilitats dins d'organismes internacionals en el món de l'enginyeria. Al 2007 va ser elegida presidenta de la WFEO, on actualment és presidenta de suport al president. També forma part del Consell de Govern del centre de cooperació internacional sud-sud de la UNESCO per a la transferència de tecnologia i capacitació en enginyeria dels països en via de desenvolupament. Entre les distincions rebudes, destaquen la medalla d'honor de la Universitat de Mississipi (2000) i la medalla d'honor de la International Charter Women Organisation (2002). Durant el seu discurs, on ha ressaltat la tasca de diversos enginyers com el lleidatà Victoriano Muñoz i Oms, Prieto-Laffargue ha afirmat que "la Universitat de Lleida ha de ser un observatori privilegiat de rellevància internacional" amb l'objectiu d'aconseguir que aquesta disciplina científica sempre estigui al servei de la societat. 
La catedràtica del Departament d'Informàtica i Enginyeria Industrial de la UdL, Luisa F. Cabeza, que ha apadrinat la nova doctora honoris causa, ha lloat la seua trajectòria afirmant que "tant per les nostres estudiants com per les acadèmiques de la Universitat, Prieto-Laffargue és una inspiració". Per la seua banda, el rector, Roberto Fernández, ha destacat el fet que l'enginyera hagi estat durant dècades immersa en "un món majoritàriament d'homes", explicant que l'any 1964, a la Universitat Politècnica de Madrid només hi havia tres dones matriculades en aquests estudis.