donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, Xocolatades, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

diumenge, 17 de febrer de 2013

BERLIN AMB ACCENT FEMENÍ :"An episode in the life of an iron picker", que explica el drama d'un ferroveller gitano de Bòsnia, guanya el premi especial del Jurat i GLÒRIA amb Paulina Garcia el premi a la millor ACTRIU

En un festival en què hi hagut una important presència de dones valentes i amb una forta personalitat, finalment el premi a la millor actriu se l'ha emportat Paulina García, la protagonista de la pel·lícula 'Gloria' del xilè Sebastián Leilo. Gloria és una dona sola, divorciada fa 12 anys del seu marit, que tot i dirigir-se cap a la seixantena busca l'amor amb un fervor que és fàcil interpretar com a ingenuïtat. L'alè de veritat que impregna la interpretació de Paulina Garcia mereix tots els elogis.
El premi del Jurat ha estat per la pel·lícula  'An episode in the life of an iron picker' de Danis Tankovic. Tankovic, descriu amb la mateixa nuesa del títol com un ferroveller gitano de Bòsnia contempla impotent l'agonia de la seva dona mentre els metges es neguen a operar-la si no paga uns diners que ni té ni pot aconseguir.
La pel·lícula romanesa 'Child's pose', de Calin Peter Netzer,  s'emporta l'Ós d'or a la 63a edició del festival de Berlín. Netzer no ha deixat passar l'oportunitat de criticar la política del seu país i les dificultats per poder filmar i produir pel·lícules. 'Child's Pose' és un exponent més d'una fórmula que es caracteritza pel rigor formal, un treball interpretatiu de caràcter naturalista i la voluntat de mostrar les costures de la societat. No sorprèn i no és novetat, però els resultats són inapel·lables: a partir del relat d'una dissenyadora madura que utilitza els seus diners i contactes per evitar la presó al seu fill -conductor homicida-, Netzer radiografia l'autosuficiència d'una classe alta acostumada a sortir-se amb la seva, explorant la relació disfuncional que la suficiència del personatge provoca en el seu entorn i sotmetent-la en una última escena contundent a un bany de realitat quan visita els pares de la víctima del seu fill.
TÍTOL ORIGINAL Glòria. ANY 2012
DURADA 110 min.
PAÍS  Xile
DIRECTOR Sebastià Lelio
GUIÓ Sebastià Lelio, Gonzalo Maza
MÚSICA FOTOGRAFIA Benjamí Echazarreta
REPARTIMENT Paulina García, Sergio Hernández, Coca Guazzini, Antònia Santa Maria
PRODUCTORA Fabula
PREMIS 2012: Festival de Sant Sebastià: Premi cinema en construcció
2013: Festival de Berlín: Millor actriu (Paulina García)
GÈNERE Drama | Vellesa
SINOPSI : Glòria té 58 anys i està sola a la vida. Per compensar el buit, omple els seus dies d'activitats i per les nits busca l'amor en el món de les festes per a solters adults, on només aconsegueix perdre en una sèrie d'aventures sense sentit. Aquesta fràgil felicitat en què viu s'altera quan coneix a Rodolfo, un home de 65 anys, recentment separat, que s'obsessiona amb ella. Glòria comença un romanç, però aquest es complica per la malaltissa dependència de Rodolfo cap als seus fills i la seva exdona. Aquesta relació, a la qual Glòria s'entrega perquè intueix que podria ser l'última, acabarà per fer estavellar contra la cruel realitat del món. Glòria haurà reconstruir per enfrontar amb noves forces la seva definitiva entrada a la vellesa. (FilmAffinity)
CRÍTIQUES
"La pel · lícula explica la història d'una dona sola (immensa l'actriu Paulina García) i ho fa amb una sinceritat que espanta. (...) Exemplar l'ús calculat del que calla i brutal el soroll dels silencis" (Luis Martínez: Diari El Mundo)
"Notable tragicomèdia xilena. (...) Tan sorprenent en la seva temàtica com audaç en les seves imatges." (Carlos Boyero: Diari El País)