donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dissabte, 28 de juliol del 2012

Jocs Olímpics London 2012 : Totes les delegacions van desfilar amb dones per primera vegada

Segre-avui-
Els Jocs Olímpics de Londres 2012 ja tenen un lloc en la història. Per primera vegada, totes les delegacions que prenen part en la competició compten amb dones en la seua relació d’esportistes.
Els 204 països que van desfilar ahir en la cerimònia aporten 4.847 esportistes femenines, el 46% del total, la xifra més alta de totes les edicions dels Jocs.
La participació femenina no ha parat de créixer, sobretot a partir de Barcelona’92, on hi va ha-
ver 2.704 dones esportistes, un 28’8%. Als primers Jocs,Atenes 1896, no hi va participar cap dona i als segons, París 1900, només 22. Fins a Munic’72 no es va superar el miler d’atletes.

Dalma Rushdi Malhas
El Comitè Olímpic Internacional (COI)  va demanar a l'Aràbia Saudita, Brunei i Qatar a reconsiderar la seva política de no enviar a les dones per competir en els Jocs Olímpics en la reunió prèvia als Jocs Olímpics.  "Esperem que aquests tres països s'envien a les dones als Jocs Olímpics de l'any 2012 a Londres", van declarar Anita DeFrantz,  representant de les dones al COI i la comissió esportiva i el president dels Estats Units.
La Sra DeFrantz, que havia suggerit prèviament els tres països han de ser exclosos si continuen amb la seva política de les dones, també va assenyalar que les 10 federacions internacionals - el futbol, aixecament de peses, handbol, tir amb arc, tir, rugbi, ciclisme, bobsleigh, el piragüisme i el boxa - no tenen dones en els seus comitès executius. "Ara hi ha menys dones que mai treballant en les capacitats d'alt nivell en les federacions esportives", va dir.


 Wodjan Ali Seraj Shaherkani
El president del COI, Jacques Rogge, va donar el seu suport als comentaris de la Sra DeFrantz, però ha insistit que el moviment esportiu "està fent progressos".  La ONU, organisme Internacional que vetlla pels Drets humans,  grup Human Rights Watch, va acusar a l'Aràbia Saudita de doblegar-se a les afirmacions per part de poderosos conservadors del país, els clergues musulmans prediquen que els esports femenins constitueixen "mesures del diable" que encoratgen a la immoralitat i redueixen les possibilitats de les dones de complir amb els requisits per al matrimoni. Aràbia Saudita en un gir sobtat,  ha aixecat la seva prohibició a les dones esportistes que competeixen en tornejos internacionals.  En base a l'informe  del COI que insta a exigir de l'Aràbia Saudita legalitzar els esports de les dones com una condició per a participar en els Jocs Olímpics.



                               membres saudites  del club de futbol de les dones al port del Mar Roig de Jeddah