donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimecres, 11 de juliol del 2012

Ball de dones. L’activitat física regular és bona per a totes les edats



Les dones que practiquen esport entre vuit i deu hores per setmana o que ingereixen més greixos poliinsaturats són més propenses a arribar a la menopausa abans que aquelles que no segueixen aquests hàbits, segons s'ha pogut desprendre d'un estudi de la Universitat Gifu (Japó). Aquests resultats podrien ser importants per prevenir el càncer.
Per realitzar l'estudi, es van facilitar qüestionaris sobre alimentació i exercici a dones de 35 a 56 anys a l'inici de la investigació. Durant la següent dècada, gairebé 1.800 d'elles van entrar en la menopausa. Durant la menopausa, que sol iniciar-se entre els 41 i els 55 anys, els ovaris femenins deixen de produir òvuls i la dona ja no pot quedar-se embarassada.
Segons la presidenta de la Societat Nord-americana de la Menopausa, Joann Manson, aquest fenomen fa que les dones tinguin menor exposició a nivells elevats d'estrogen, que promou els tumors mamaris, el que explicaria per què la menopausa primerenca està lligada a menor risc de càncer de pit. «El missatge d'aquest estudi és que l'activitat física regular i els patrons habituals de salut cardíaca són aconsellables per reduir el risc d'osteoporosi i de diversos càncers lligats a les hormones. És un efecte modest, però importa », ha matisat.