donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dissabte, 7 de juliol del 2012

El bosó de Higgs : La partícula de Déu.

La comunitat científica celebra un descobriment clau per explicar l'univers. Es tracta de la partícula més buscada, el bosó de Higgs, més conegut com "la partícula de Déu". Feia cinquanta anys que se n'investigava l'existència i, finalment, les i els científics consideren que l'han trobat. Científics del Centre Europeu d'Investigació Nuclear (CERN) l' han descobert, la nova partícula subatòmica es creu que va ser crucial en la formació de l'univers.
http://www.tv3.cat/videos/4161790/La-particula-de-Deu

Peter Ware Higgs és un físic anglès conegut per la proposició que va fer als anys 60 que explica l'origen de la massa. Higgs va preveure l'existència d'una nova partícula, anomenada el bosó de Higgs, precisament, en honor seu. A partir d'aquest descobriment, s'ha pogut desenvolupar el model estàndard de la física de partícules.  "Una gran idea": La teoria sobre l'existència de la partícula o bosó va néixer el 1964, en un moment d'inspiració mentre feia una travessia pels monts Cairngorms, a Escòcia. Quan va tornar al seu laboratori va explicar als companys que havia tingut "una gran idea".