donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, Xocolatades, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

dijous, 24 de juliol de 2014

MÉS FOTÒGRAFES PIONERES : CONCURS DE FOTOGRAFIA INSTAGRAM DE LA FESTA MAJOR DE BALÀFIA

GERDA TARO, pionera del fotoperiodisme de guerra, una dona amb una una gran història però menystinguda al ser la companya sentimental de Robert Capa. A continuació un breu article escrit sobre ella. http://queaprendemoshoy.com/la-sombra-de-gerda-taro-pionera-del-fotoperiodismo-de-guerra/.

«Mereceríais ahora, pequeña Gerda Taro y Robert Capa, un recuerdo visible en cualquier campo de batalla de entonces o en el tronco de cualquier pino de la sierra, para que sintiéramos ondear, aunque invisible, aquella pobre bandera tricolor que combatía por la paz mientras era atacada por los de la guerra.»
— Rafael AlbertiLa arboleda perdida
Milicianes el 1936, de Gerda Taro
Gerda Taro, de nom de naixement Gerta Pohorylle, va nèixer a Stuttgart, Alemanya, l' 1 d'agost del 1910, va ser fotògrafa de guerra i va cobrí com a corresponsal la Guerra Civil Espanyola. Va morir en un accident a El Escorial,  en la retirada de les tropes republicanes durant la batalla de Brunete, 26 de juliol de 1937.
Potser la fotografia més popular de Gerda Taro 
durant la Guerra Civil espanyola: la miliciana practicant el tir amb sabates de mudar