donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimarts, 8 de juliol del 2014

Lola Álvarez Bravo : FOTÒGRAFES PIONERES. EXPOSICIÓ A BALÀFIA

Lola Álvarez Bravo (Dolors Martínes de Camina) va néixer el 1907 en una família benestant a l'estat de Jalisco. Lola era una dona amb idees molt clares i volia altra cosa que el que li estava destinat com a dona en aquell Mèxic dels anys 20:
"Cuando yo era niña me enseñaban a servir el té, a hacer pasteles y platillos franceses que, de tan decorados, se volvían infames y nadie quería probar. Nada de eso me gustaba. Se suponía que yo debía saber cosas porque era señorita, pero a mí me parecían denigrantes. También querían que aprendiera a tocar el piano. Yo sabía lo que iba a pasar: en las fiestas tendría que tocar para que los demás brincaran. Entonces dije que no. Dije que en todo caso yo también quería brincar.
Inspirada per fotògrafs com Edward Weston i Tina Modotti, Lola va emprendre una carrera independent brillant. Durant 50 anys va fotografiar una àmplia varietat de temes, prenent imatges documentals de la vida quotidiana en pobles de Mèxic i els carrers de les ciutats, així com retrats de grans líders de diferents països. El 1931,  Lola va haver de tirar endavant el treball del seu marit a la revista Mexican Folkways. Així va ser com va començar la seva carrera professional en el món de la fotografia professional. - Veure més a: http://culturacolectiva.com/lola-alvarez-bravo-primera-fotografa-profesional-mexicana/#sthash.JdvEx2yr.dpuf
 
Lola Álvarez va aconseguir certa estabilitat com a fotògrafa a la revista El mestre rural, una publicació de la Secretaria d'Educació Pública, en aquesta descobrir el seu gust pel retrat de la vida rural gràcies als recorreguts que feia en diferents entitats del país. 
El 1936 va iniciar amb la documentació d'una obra de "cadirat colonial"; la bona feina feta en aquest projecte li va valer per ser reconeguda per revistes il · lustrades i l'Institut Nacional de Belles Arts i Literatura. Al retorn d'un viatge de treball Lola va crear la Galeria d'Art Contemporani.  


En aquest espai Frida Khalo, la seva amiga, va realitzar la primera exposició individual de la seva obra pictòrica, el 1953.  
Lola Álvarez Bravo va morir el 1993, als 90 anys d'edat. Gràcies al seu treball va partir sent reconeguda com a artista i com la primera fotògrafa mexicana.