donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimecres, 21 de maig del 2014

FELICITEM A GOOGLE PER DONAR A CONÈIXER A LES DONES AMB HISTÒRIA

 Molts dies, si entrem al buscador per excel·lència tindrem una sorpresa química, literària, docent… el "Doddle/Efigie" de Google està dedicat a DONES DE CIÈNCIA. DONES DE LITERATURA. MATEMÀTICA... ENS HEM DE FELICITAR !!

 

Marie Curie amb motiu del 144è aniversari del seu naixement. 

Al web dels Premis Nobel també reten homenatge a la doblement guardonada (física 1903 i química 1911) amb un curt vídeo (<1 a="" al="" amb="" de="" f="" gravacions="" la="" laboratori="" mica="" min="" qu="" seu="" sica="" treballant="">.

Mary Anning

 Va ser una destacada estudiosa de la paleontologia. Va començar a recollir fòssils per vendre'ls com a reclam turístic i ajudar a mantenir la família, fins que va convertir-lo en la seva professió.

Les seves contribucions van ajudar a explicar l'extinció de les espècies i li van donar fama entre els cercles científics de l'època. S'han escrit diverses biografies sobre ella i ha inspirat moltes obres.

Maria Gaetana Agnesi 

Maria Gaetana Agnesi va destacar en moltes facetes, lingüista, filòsofa, i teòloga . Des de molt jove es destinguí com a políglota i polemista il · lustrada . Sobretot se la recorda com a matemàtica. Aquesta cèlebre dona matemàtica italiana va popularitzar la funció coneguda com Bruixa d'Agnesi . La corba es va popularitzar amb un nom erroni a causa d'una fallada del traductor anglès. Aquesta corba no va ser descoberta per Maria Gaetana Agnesi. El 1748 va publicar Instituzioni Analitiche ad ús della gioventù italiana, un tractat que li va merèixer reconeixement i que va ser el primer llibre de text que va tractar conjuntament el càlcul diferencial i el càlcul integral . Traduïdes a l'anglès i francès , les Instituzioni van tenir gran impacte en l'ensenyament , ja que va homogeneïtzar materials dispersos i heterogenis de matemàtics anteriors, mostrant per primera vegada una seqüència lògica i didàctica des del àlgebra fins a les equacions diferencials. María Gaetana Agnesi, va nèixer a Milà fa 296anys.
Fou catedràtica de matemàtiques a  la Universitat de Bolonya entre 1750 i 1752.