donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, Xocolatades, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

dissabte, 24 de maig de 2014

Conciliació i usos dels temps socials : un dret democràtic

La diferent distribució i gestió del temps per part de dones i homes és un factor bàsic que condiciona el desenvolupament personal i professional.
La demanda social de les dones per la millora en la gestió i sincronització del temps implica fer efectiva una veritable igualtat d'oportunitats entre dones i homes en el mercat de treball remunerat i un reconeixement del valor social i econòmic del treball familiar i domèstic. Així doncs, és necessari el desplegament d’estratègies que possibilitin que dones i homes puguin ocupar de manera equitativa els diferents espais privats i públics en els quals viuen i conviuen. 
 
En el context que ens ocupa, l’interès pel temps sorgeix lligat a l’estudi de la realitat social. En una societat democràtica, els recursos s’han de repartir entre la ciutadania de forma equitativa i s’han d’oferir serveis per respondre a les demandes i necessitats de la població. La manca de temps és la característica principal dels nostres dies. Aquest contribueix al benestar de les persones i al desenvolupament econòmic i social. S’han de cercar doncs, noves formes de distribuir-lo, i aquestes s’han de basar en els principis de democràtics i d’igualtat.