donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimarts, 1 d’abril del 2014

DIA MUNDIAL DE L'ACTIVITAT FÍSICA

Quina dosi d’activitat física es requereix?
Els estudis indiquen que 30 minuts al dia d’activitat física d’intensitat moderada 5 dies a la setmana són efectius per millorar la qualitat del son.
S’entén per activitat física moderada aquella que no ens deixa esgotats, que no ens fa suar excessivament.
Alguns exemples són: caminar a ritme ràpid, pujar escales i fer balls de saló.
Com es pot assolir aquesta dosi d’activitat física?.
Les recomanacions es poden assolir acumulant 150 minuts setmanals d’activitat física moderada, o bé 75 minuts d’activitat aeròbica d’intensitat vigorosa.
Per activitat física vigorosa s’entén aquella que suposa un esforç realment superior a l’habitual, aquella que ens fa suar força, que suposa una fatiga. Alguns exemples són:
anar a córrer, practicar esports d’equip, jugar a tennis, practicar arts marcials, saltar a corda, caminar per la muntanya, etc.
Les feines actives i/o molt esgotadores com són cavar a l’hort, treballar a la construcció cavant o portant maons, etcètera, es consideren vigoroses. Malgrat no ser una recomanació d’activitat física és útil saber que poden sumar efectes positius per a la salut, sempre i quan es realitzin amb les condicions òptimes de seguretat i protecció.
Si no voleu fer una activitat física vigorosa, però penseu que podeu caminar cada dia una mica, us proposem algunes idees per a consegui r-ho: baixa r de l’autobús o del metro una parada abans, aparcar el cotxe o la moto un o dos carrers més enllà de la feina o de casa, passejar després de dinar, passejar el gos, etc...