donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

diumenge, 27 d’abril del 2014

Mary Wollstonecraft

Mary Wollstonecraft (27 d'abril de 1759 - 10 de setembre de 1797) fou una filòsofa i escriptora britànica. Durant la seva carrera escrigué novel·les, tractats, un relat de viatge i un llibre de literatura infantil. Wollstonecraft és coneguda per Vindicació dels drets de la dona, en la qual argumenta que les dones no són per naturalesa inferiors als homes, sinó que només pot semblar-ho pel fet que no han tingut accés a una educació adequada. Suggereix que dones i homes haurien de ser tractats com a éssers racionals i imagina un ordre social basat en la raó.
Tant per part del públic en general com de les feministes, la vida de Wollstonecraft ha estat objecte del mateix interès, si no major, que les seves obres, a causa de les eves relacions poc convencionals i sovint tumultuoses. Després dels idil·lis amb Henry Fuseli i Gilbert Imlay Wollstonecraft es casà amb el també filòsof William Godwin, un els precursors del moviment anarquista; amb ell tingué una filla Mary Shelley autora de Frankenstein i esposa del conegut poeta reomàntic Percy Bysshe Shelley. Wollstonecraft morí a l'edat de trenta-vuit anys a causa de les complicacions derivades del naixement de la seva filla, deixant diverses obres inacabades.
Avui en dia, Wollstonecraft està considerada una de les precursores de la filosofia feminista. La seva precoç defensa de la igualtat i els seus atacs al feminisme convencional i a la degradació de la dona van ser l'avantsala de l'aparició del moviment feminista. Les seves idees filosòfiques i els seus conflictes personals han estat considerats com a influències importants en les posteriors obres feministes.
          Mary Wollstonecraft 
 http://www.betterworld.net/heroes/pages-w/wollstonecraft-bio.htm