donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, Xocolatades, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

dissabte, 29 de desembre de 2012

Un bon regal per Reis: llibres

Mocadors, colònies, perfums, pijames, telèfons intel•ligents, tablets… opcions clàssiques de compra per a aquestes festes, però, per què no llibres? Donesdigital i donabalàfia, volen ajudar en la complexa tasca d’escollir aquest regal nadalenc i adjuntem una reduïda llista de títols que conté una mica de tot. L’elecció final és de la lectora o lector i de les seves afinitats literàries. Bones festes!
 Passadissos de Cristina Mayench,
A Balàfia estem d'enhorabona,  la Cristina Mayench, sòcia i col.laboradora de les nostres entitats,  ens explica històries  de Lleida i la Seu Vella, en el llibre que fa poc ha presentat, Passadissos, Lo Castell de Lleida i els records d’ infantesa’. El seu pare li parlava de passatges secrets, galeries i escales subterrànies que discorren pel subsòl del Turó de la Seu Vella...
Vam poder "disfrutar" d'aquesta lectura i de les vivències dels seus protagonistes  a la Sala de Lectura del Centre Cívic de Balàfia, el va presentar en un dia festiu  ple de dones i homes amants de la literatura i la salut, accions que identifiquen les nostres associacions i també  ens identifiquen com a país, Commemoració dia Internacional per l' Acció per la Salut de les Dones.
 

Lo Aprendí de un Vagabundo de  Marta Sarramián
Una novel · la que atrapa per la seva capacitat de transmetre sensacions i traslladar el lector al lloc dels fets. Una novel · la per sentir i viure. ...
A través d'un recorregut per la Índia, un país controvertit  i d'una particular teràpia, la protagonista fa el viatge més estrany i dur de la seva vida. Una introspecció al centre de la seva ànima que l'ajudarà a trobar la seva veritable essència.


Sota el cel d' Istambul de Rosa Ma Giralt
Ella. La Regina és una dona que encadena relacions de parella desafortunades i sent el desesper d'algú que pensa que mai conèixerà la persona adequada amb qui compartir la seva vida.
de PARIS EDICIONS

El crit de la terra de Sarah Lark
La novel•la posa fi a la història d’una saga familiar que l’autora alemanya va iniciar amb Al país del núvol blanc llibre que Lark va escriure sense cap intenció de continuïtat i que l’èxit de vendes a nivell mundial el va acabar convertint en el primer volum d’una trilogia; la segona, La cançó dels maorís, s’ha publicat a Espanya aquest any 2012.  El crit de la terra, desenllaç d’una ja llarga història d’aventures i amor de diverses generacions ambientada a Nova Zelanda, arrenca el 1907, quan les besnétes de les primeres protagonistes es traslladen a Anglaterra per estudiar en un internat. Una d’elles accepta la seva nova vida, l’altra torna a Nova Zelanda.
Sarah Lark (Bochum, 1958) pseudònim de Christiane Gohl, viu a Mojacar, Almeria. Va ser periodista i guia turística,  i aquest treball la va portar a Nova Zelanda, país que la va fascinar i que, s’ha convertit en la inspiració de la seva famosa trilogia, de la qual ha venut sis milions d’exemplars a tot el món, 350.000 a Espanya. L’autora es planteja ara viatjar a Jamaica per ambientar les seves dues properes novel•les.
El crit de la terra – Ediciones B – 736 pàgines –
- Pura sang de Ada Castells
La novel•la, guanyadora del Premi Sant Joan 2012, ha suposat un gir en la trajectòria literària de l’escriptora, que va publicar la seva primera obra el 1998, El dit de l’àngel on planteja una trama basada en els seus avantpassats protestants. Els seus següents títols (Mirada, Tota la vida)  mantenen un to intimista i relacionat amb l’art, fins arribar a Pura sang, obra que, segons la pròpia autora, és un joc de diversos gèneres literaris --misteri, amor, novel•la gòtica—que confonen continguts i res és el que sembla. La protagonista d’aquesta novel•la deixa Barcelona i es trasllada a Menorca on en lloc de trobar la pau que cerca, s’ha d’enfrontar a un ambient claustrofòbic, el terror i els secrets familiars.
Ada Castells (Barcelona, 1968) és periodista, va treballar al diari Avui,  col•labora a La Vanguardia i dirigeix cursos d’escriptura.
Pura sang  Edicions 62 – 288 pàgines –