donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

diumenge, 23 de desembre del 2012

Marietta Blau : és el personatge més tràgic de la història al voltant dels raigs còsmics.

Nascuda a Viena l’any 1894 i va viure fins 1970. Fou pionera en el registre i  identificació de traces de partícules atòmiques mitjançant plaques d'emulsions  fotogràfiques, contribució extremadament valuosa per al desenvolupament de la  Física Nuclear, la Física de partícules i l’astrofísica. Treballà sense sou a l’institut del Radi de Viena.  Amb els seus estudis de traces amb emulsions, Blau aconseguir distingir els
protons de les partícules alfa (α) i contribuí a entendre les reaccions nuclears associades que les produïen.

Marietta Blau és el personatge més tràgic de la història al voltant dels raigs còsmics. La seva vida i la seva obra van estar marcats per l'adversitat i els contratemps, i no obstant això, superar el seu acompliment i els resultats del seu treball, molts altres, en el context dels raigs còsmics rebre el Premi Nobel. "(George Federmann)
 
Camp d'investigació: FísicaInvenció (s): "demolidor estrella" en els raigs còsmics emulsió fotogràfica exposadaNacionalitat: Àustria
 
Per saber més: Imatge de http://www.w-fforte.at/wissenschafft-leben/pionierinnen/marietta-blau.htmlDe 1915-1918 Marietta Blau estudiar física i matemàtiques a la Universitat de Viena. En els anys 1919-1923 va ocupar diversos càrrecs en instituts de recerca i la indústria a Àustria i Alemanya. A partir de 1923 va treballar com a assistent d'investigació a l'Institut del Radi de l'Acadèmia de Ciències d'Àustria, a Viena. La investigació en Göttingen i París (1932/1933) que ha estat a través d'una donació de l'Associació d'acadèmics austríacs permet. En els seus anys a Viena per al blau era principalment interessat en el mètode fotogràfic per a la detecció de les partícules individuals. Juntament amb el seu estudiant Herta Wambacher amb el qual com el punt culminant de la seva col · laboració descobert la "estrella demolidor" en els raigs còsmics exposades emulsió fotogràfica, Blau va guanyar el 1937 Premi Lieben de l'Acadèmia de Ciències d'Àustria. Com Marietta Blau era jueu, va haver d'emigrar d'Àustria el 1938 i es va convertir primer en Oslo, però després va passar col · locació d'Albert Einstein a l'Institut de Tecnologia a la Ciutat de Mèxic. Quan les condicions a Mèxic, la investigació molt difícil, es va traslladar el 1944 als Estats Units. El blau era fins a 1960, treballant en la indústria, sinó també en institucions acadèmiques (Universitat de Columbia, Universitat de Miami). Blau i va tornar a Àustria, on es persegueix de nou a l'Institut de Ràdio i la seva recerca al CERN (Organització Europea per a la Investigació Nuclear) dissertacions supervisats. 1962 va atorgar l'Acadèmia Austríaca de Ciències Marietta Blau el Premi Schrödinger, l'acceptació en l'acadèmia no es va materialitzar. El 1970, va morir a Viena del càncer com a resultat d'anys de treball sense protecció amb substàncies radioactives.