donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

diumenge, 9 de desembre del 2012

10 de desembre 2012. Dia dels Drets Humans : EL SOMNI D'ELEONOR

La celebració d’aquest dia té el seu origen en l’any 1950. Amb ell es commemora l’aprovació per l’Assemblea General de la Declaració Universal dels Drets Humans, el 10 de desembre de 1948. Motivats per les atrocitats comeses durant la Segona Guerra Mundial, tots els països van prendre la decisió de crear un codi moral, ètic i, sobretot, jurídic que emparés el que des de la Revolució Francesa es reconeixien com els drets de les persones. L’Assemblea General de les Nacions Unides aprovà i proclamà un text destinat a convertir-se en el mínim comú denominador pel qual regir-se la humanitat.  
 DECLARACIÓ UNIVERSAL DE DRETS HUMANS 
com l'ideal comú que tots els pobles i totes les nacions han d'assolir a fi que tant els individus com les institucions, inspirant-se constantment en aquesta Declaració, s'esforcin a promoure el respecte d'aquests drets i d'aquestes llibertats mitjançant l'ensenyament i l'educació, i assegurar, amb mesures progressives nacionals i internacionals, el seu reconeixement i aplicació universals i efectius, tant entre els pobles dels Estats membres com entre els dels territoris col·locats sota llur jurisdicció.
Eleonor Roosevelt
 La Comissió de Drets Humans encarregada de proclamar els 30 articles de la Declaració Universal estava presidida per una dona, Eleanor Roosevelt, vídua del president nord-americà com algunes persones la presenten. Eleonor Roosevelt és, però, molt més que això. És escriptora, activista pels drets humans, feminista... i somniadora.

El destí dels drets humans és a les mans de totes i tots els nostres ciutadans i de les nostres comunitats (Eleonor Roosevelt)