donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dissabte, 1 de desembre del 2012

Dia Mundial de Lluita contra la Sida. 1 de desembre de 2012


Es confirma la tendència a l'estabilitat en el nombre de nous diagnòstics de la infecció a Catalunya
El tema principal de la vint-i-tresena edició del Dia Mundial de la Lluita contra la Sida, que se celebra enguany, ha estat consensuat amb totes les comunitats autònomes de l'Estat espanyol i s'adreça a promoure el diagnòstic precoç del VIH i a prevenir-ne la infecció, sota el lema "Estima't. Fes-te'n la prova. Fes servir el preservatiu".
Pel que fa a les dades sobre la sida, es confirma la tendència a l'estabilitat en el nombre de nous diagnòstics de la infecció. En els darreres anys, es detecta un increment de la infecció per relacions sexuals no protegides entre homes i en la població nouvinguda.
A Catalunya, des de la posada en marxa del sistema voluntari de declaració de nous diagnòstics d'infecció pel VIH (2001) i fins el 31 de desembre de 2009, el CEEISCAT (Centre d'Estudis Epidemiològics de la Sida i altres infeccions de transmissió sexual) ha rebut la notificació de 6.129 nous diagnòstics d'infecció pel VIH (el 79% en homes i el 21% en dones). En el transcurs del 2009, se n'han notificat 560 noves infeccions, xifra que es manté estable, ja que en els darrers anys han estat al voltant de les 600. A Catalunya, la infecció afecta sobretot la població d'edats compreses entre els 25 i els 39 anys.
Pel que fa a la sida, des de l'inici de l'epidèmia (octubre de 1981) i fins el 31 de desembre de 2009, se n'han diagnosticat un total de 16.421 casos, entre la població resident a Catalunya, dels quals 174 han estat notificats durant l'any 2009: el 78% són homes i el 22% dones. A Catalunya, la sida afecta sobretot la població d'edats compreses entre els 30 i els 44 anys.