donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

divendres, 14 de desembre del 2012

Foment d'oportunitats entre dones i homes. Coeducació. Joguines. Comparteix : La transmissió de valors a través de les joguines.

A L'HORA DE COMPRAR LES JOGUINES : JUGUEM PER LA IGUALTAT
Els jocs intervenen en el desenvolupament personal, relacional i social de les nenes i els nens ja que influeixen en la definició de la pròpia identitat i esdevenen un element d’ interactuació i d’acceptació de normes, regles i pautes. Per aquest motiu, les joguines tenen un paper important en l’aprenentatge dels infants perquè a través seu desenvolupen capacitats com la creativitat, la intel·ligència o l’emotivitat.Les joguines, però, també poden ser una via de transmissió de sexisme i de perpetuació de rols tradicionals i limitadors per a dones i homes.
 Estimats Reis d’Orient,
Aquest Nadal la Marina us demana un camió de bombers per protegir el medi ambient i apagar els incendis dels boscos. El Joan, com que li agraden els fogons, vol una cuineta per jugar a preparar el sopar. La Júlia demana la pilota i les botes per jugar a futbol. I nosaltres, estimats Reis d’Orient, us demanem una societat
on dones i homes tinguem les mateixes oportunitats.
Els jocs i les joguines no són només un entreteniment, sinó que també són instruments que serveixen per construir imaginaris i identitats. El joc, talment com la nutrició, la salut, la protecció i l’educació, és essencial per desenvolupar el potencial de les nenes i els nens. El joc és instintiu, espontani, natural i exploratori, i contribueix al seu creixement físic, mental i social.