donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, Xocolatades, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

dissabte, 11 de febrer de 2012

DONA BALÀFIA associació. AVV de Balàfia. Vocalia de la Dona. Visita a la Regidora de Drets Civils, Cooperació i Igualtat, Sra. Maria Rosa Ball al Casal de la Dona de Lleida.


Una petita representació de les nostres associacions ens hem reunit per primera vegada amb la regidora per tal de fer-li palesa les nostres reivindicacions i convidar-la a les activitats que organitzarem al voltant de les festivitats de santa Àgueda i 8 de març, dia Internacional de la Dona.
Hem reflexionat sobre el paper que les dones, com a col·lectiu, avui dia encara tenim dificultats per fer valer els nostres drets i hem de superar molts obstacles per tal         d’ incorporar-nos a la vida pública que inclou el món laboral. Les dones assumim una doble jornada la laboral i la familiar, conciliar la vida personal, familiar i professional és un handicap que dificulta la participació i el relleu generacional a les associacions veïnals per part de les dones.  Dones i homes sortirem de la crisi gràcies a noves maneres de pensar i fer, i en l’aportació d’aquestes noves mirades sobre el món, les dones som un actiu fonamental per reactivar l’economia del país”.
10 de Febrer  Santa Águeda. APOSTA CLARA PER LA CONVIVÈNCIA I LA COHESIÓ SOCIAL al barri de Balàfia.
Presentació de LA CAMINADA de les DONES el  4 DE MARÇ DE 2012- COORDINADORA LLEIDA CAMINA
PIONERES DE L’ ESPORT CATALÀ : POSAR EL NOM FORA DEL PAVELLÓ de l’Agnès Gregori per tal de donar-li visibilització i reconeixement.
Explicar la necessitat de la continuïtat de la TAULA RODONA DONA I ESPORT -
Proposar pel  28 maig 12, dia internacional per l’Acció de la Salut de les Dones i APLEC DE LES DONES de Lleida la realització de la SETMANA DE L’ ESPORT I LA DONA
Presentació d’activitats en la commemoració dels 40 ANYS D’ASSOCIACIONS A BALÀFIA. CALENDARI SOLIDARI. Escudella Popular.
25 de novembre Dia Internacional contra la violència masclista : Fer algun esdeveniment esportiu.
Presentació de la Carta preparada per a la premsa :Carrers que discriminen on demanem que Lleida deixi de ser la Ciutat on menys noms de dona hi ha als seus carrers. En concret demanem el reconeixement per una Lleidatana, Aurèlia Pijoan i per la Primera Ministra de Sanitat del Govern Espanyol Federica Monseny.
Felicitar-la pel  Consell  Municipal de dones, òrgan consultiu de la regidoria on les dones esdevenen interlocutores de les polítiques que fa l’ Ajuntament de Lleida. Convenim que les administracions públiques han de liderar projectes de promoció de les dones i de defensa dels seus drets, mitjançant projectes, actuacions i activitats encaminades assolir la plena igualtat de gènere i a fer visibles les dones en tots els àmbits de la societat.  La Societat Civil no n’ha de quedar al marge i ha treballar colze a colze per tal d’ impulsar les polítiques públiques per que facin realitat aquesta igualtat de gènere al municipi de Lleida. La nostra implicació i col.laboració és i ha de ser màxima per assegurar  el progrés de la nostra ciutat amb  igualtat d’oportunitats entre dones i homes.
 Finalment hem volgut mencionar les voluntàries i voluntaris que dediquen el seu temps a les associacions i a les quals sempre hem d’homenatjar,  convenim que trèiem temps, quasi sempre,  de la vida personal per tal de “fer un món millor".
  Moment de la reunió