donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dijous, 4 d’agost del 2011

Felip Gallart. Pregoner de la Festa Major de Balàfia

Escriptor, mestre i veí de Balàfia, Felip Gallart, va néixer a Artesa de Lleida, l' any 1962. Ha escrit prosa poètica, teatre, narracions curtes , assaigs i novel·les. Ell assegura que va començar a escriure com tothom, perquè era jove i necessitava expressar-se. Després va veure que "havia de sortir d'allò que sentia i treure la gent que tenia a dins" i va començar a publicar els seus escrits.
Ha escrit entre d'altres:
"Paraules perdudes", publicat l'any 1990, en aquesta obra reflexa costums que van       desapareixent de la nostra pagesia. "Màrius Torres, l'última rosa", és un monòleg teatral en que Màrius Torres, explica el seu món líric i vital. "Retorn a Cadolles", "Artesa de Lleida, aspecte culturals", "Cròniques d'atzar", que és un recull de contes,"Degotalls",  una peça de teatre amb la que va obtenir el premi les Teluries, una altra obra de teatre escrita per ell és "No hi ha pany que tanqui", fruit de les nombroses col·laboracions amb grups de teatre. Darrerament ha publicat la novel·la "El llarg camí de l'alba", ambientada en l'època de "la guerra del francés" a les terres de Lleida i La Plana Salvatge, on relata la guerra dels 7 anys, carlins contra cristins a les terres de Lleida. Totes elles bones lectures per aquest estiu.

Organitzat per l'AVV Balàfia en col.laboració amb DonaBalàfia, el proper dijous 18 d'agost a dos quarts de nou del vespre, tindrà lloc a la Plaça dels Jardins de les Magnòlies,  la presentació  de les Festes de Balàfia amb el Pregó i la proclamació de  les pubilles i l'hereu.
US HI ESPEREM!!!

1 comentari:

Montse ha dit...

Bon mestre de mestres. En tinc molt bon record de la seva formació Puntedu.
De ben segur que serà un bon pregoner de les Festes.